Zo’n kaart van Europa, berekend voor 9 januari 2020, is om te smullen. Juist nu iedereen thuis zit wordt iedereen op zijn wenken bediend. De Alpen een mooi laagje, maar geen dump. Maar wél heel Europa in de prijzen. Werkelijk schitterend deze laatste berekening.

Om te beginnen even slikken natuurlijk dat het weer geen witte kerst is geworden. Alleen de Ardennen worden wit. Hier in Hinterglemm en elders in de Alpen wel een witte kerst natuurlijk. Maar op dit moment regent het nog tot 1400m! Was je hier zou je niet genieten. Korte trips ad hoc trips naar de Alpen op de momenten dat het echt goed is, blijft de beste keus. Met een bestemming als Innsbruck om echt zowat vanaf het vliegveld meteen de piste op te kunnen. Maar goed…. dat was vroeger …. nu eerst even die lockdown achter ons laten.

In het oude jaar zijn dan nog veel meer plekken aan de beurt met een laagje sneeuw. Groot-Brittannië, dat nu helemaal op slot zit, doet ook volop mee. En ja: ook de wolven op de Veluwe krijgen een winters decor. Fantastisch. Maar pas in het nieuwe jaar schiet de winter dan prachtig door in deze berekening.

Prachtige klassieke polaire winterinval met sneeuw vanaf de Noordzee. En ok op de Noordzee zie je in de animatie. Hoe groot de kans? Het cluster lijnen in het ensemble ligt nauw bij elkaar. En de meerderheid van de elkaar opvolgende runs zit op dit spoor nu. Maar het is nog wel meteofiction natuurlijk. Maar hier niet voor duimen is ook geen optie!

Inloggen kan via deze link en doneren via onderstaande knop (Ideal mogelijkheid volgt). Of duim voor een mooie prijs op mijn Oudejaarslot als ik ook weer een jaartje ouder ben!Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

25 reacties

Willem · 24 december 2020 op 11:32

De koptekst is al veel belovend. Ga gauw lezen.

Leo · 24 december 2020 op 12:49

januari 2020???????

Edwin · 24 december 2020 op 13:14

Heerlijk Hajo! Je bent weer “op dreef”! Gooi je er snel weer een boude voorspelling tegen aan 🙂

Kirsten_dl (Puurs.be) · 24 december 2020 op 13:32

Mooi hoor zo’n vooruitzichten, nu de lockdown nog opschorten/afschaffen en iedereen weer tevreden.
Maar dat zit er niet meteen aan te komen…

Ook andere weer websites koppen en komen met berichten waar een mens vrolijk door wordt.
O.a. Noodweer.be kopt het volgende : “Sneeuwlaag van betekenis op komst in de Ardennen”
Op sommige locaties, vooral boven de 400m., kan zich een sneeuwdek van 20 tot 40cm schrijven zij.
Het volledige artikel hier : https://www.noodweer.be/sneeuwlaag-van-betekenis-op-komst-in-de-ardennen/

En nou met z’n allen duimen dat deze voorspellingen werkelijkheid worden ! 🙂
Fijne Kerstdagen @ iedereen en geniet er met volle tuigen van !

De Kerst-Flex · 24 december 2020 op 16:18

–een teken van geen list en bedrog, want een correctie–

Tja, die truc kennen we van het KNMI die corrigeert even de hittegolven uit onze geschiedenis totdat ze niet meer in aanmerking komen voor een criteria hittegolf.
Daarmee het argument kapotmakend dat er in de jaren 40 tot 60 meer hittegolven waren als nu in tijden van de toch zo opgewarmde wereld door de mens.

P.s : De temp Correctie in Duitsland kwam pas na 6 maanden tot stand juist omdat diverse partijen protest hadden aangetekend ,pas toen er gedreigd werd met andere en verdere stappen ging de Duitse weersdienst overstag.
Denken dat de opwarmingsindustrie niet graag bluft met torenhoge temperaturen is nogal uhh dom want het is hun verdienmodel ,daarom ook nu bosbranden in Australie op de NOS een niet de sneeuwstorm met recordhoeveelheden sneeuw in Oost-Amerika ,,onafhankelijkheid van 0.0 maar dat zijn we inmiddels gewend van de NOS.

  Kirsten_dl (Puurs.be) · 24 december 2020 op 16:55

  De nagel op de kop!
  Maar natuurlijk moet Biden en co. hun inkomsten veilig stellen
  d.m.v. klimaathysterie te zaaien en andere nonsens te lopen verkondigen.

  Dat gezegd zijnde, mooie sneeuwlaag reeds op onze prachtige Hoge Venen :
  https://www.meteo.be/nl/weer/waarnemingen/webcams/sneeuw-webcam-mont-rigi-hoge-venen

  Hjs · 24 december 2020 op 17:40

  Echt bizar, wat een kul, ALLE TEMPERSTUREN zijn lager, er is een ANDERE meethut, die lagere tempersturen meet. Dus JA er zijn hittegolfen aangepast, andersom kan ook, er zouden nu VEEL meer hittegolfen voorkomen als de huidige meethutten andersom zouden worden. Dat je dit niet wilt begrijpen is pure onwil en geen domheid.

  Objectief bewijs voor hogere temperaturen is er natuurlijk VOLOP.
  Veel minder schaatsdagen, veel minder sneeuwdagen, veel minder sneeuwbedekking, vogels leggen eerste ei vroeger, bomen hebben eerder bladeren.

  Natuurlijk ook allemaal FAKE NEWS, bedacht door het knmi 😉

Hjs · 24 december 2020 op 17:46

“Recordsneeuw Vs” 😉
Met een muisklik zien we juist een zeer magere sneeuwbedekking aan de onderkant van normaal. Gelul van een dronken aardbei dus.

https://www.wintergek.nl/actueel/sneeuw

  Flex · 24 december 2020 op 20:54

  Contect ?

  Bosbranden Australie versus sneeuwrecords Oostkust V.S .
  Contect ?
  Want beide fenomenen speelde zich ook nog eens tegelijkertijd af .
  En uiteraard NIET vandaag maar weken terug.(haha, neem nog een sappie)

  P.s : Kijk eens terug in Hajo zijn archieven , kan je er nog filmpjes van kijken !!
  Gelul van 2 dronken aardbeien is dan dat er in 30 jaar tijd geen enkele Elfstedentocht
  meer komt.

Spyfromthesky · 24 december 2020 op 17:48

Runs zijn een tikje kouder vandaag. Nattigheid in welke vorm zal de toon blijven voor de L.L. De indexen staan wel negatief. Maar een sneeuwbui zien of heel even wit, dat zal al heel wat wezen voor de L.L.

De Ardennen maken een goede kans in de runs om wit te worden, maar ook dat is nog niet binnen handbereik.

Spyfromthesky

  Tije · 24 december 2020 op 21:29

  SSW zit nog steeds in de verwachtingen, zelfs met poolwervelsplit.

Carl · 24 december 2020 op 20:17

In hunningen is vandaag de regen iets na de middag overgegaan in sneeuw. Momenteel ligt er een 6-7cm
Wegen liggen er goed bij.
Vant weekend verwachten we hier 20-30 en volgende week nog eens zo een pak. Lang geleden zo massa sneeuw. Wil foto’s plaatsen maar zie icoontje niet meer.

  Tije · 24 december 2020 op 21:57

  Hunningen België?

   Carl · 25 december 2020 op 07:59

   Hunningen (Bullange) – ligt niet ver van st Vith.
   Hoogte 625m

  Aart · 25 december 2020 op 13:21

  Helaas, foto’s in een bericht uploaden gaat niet meer. Komt door beperkingen van WordPress. Als iemand daar een oplossing voor weet, snel melden. Ondertussen kan je met een omweg een foto uploaden naar een andere site, zie voorbeeld Loos alarm hieronder.

Paul A Club 1989 · 24 december 2020 op 22:21

Hele fijne Kerst iedereen

Loos alarm · 24 december 2020 op 23:02

Operatie afkoeling
https://uploads.disquscdn.com/images/8010398e996b6afcb276a9c45c465e48b5b55560819edce53321c1037b0d1764.gif
Prettige kerstdagen.

deepblue · 24 december 2020 op 23:46

Goede voorpret. Hoop echt op een witte lage landen. Dat hebben we wel verdiend 🙂

Bob v Oostrom · 25 december 2020 op 01:20

“wél heel Europa in de prijzen”; Ook Krommenie/Assendelft? Dan wordt het toch tijd voor de winterbanden! Maar of die ook nog in Hinterglemm gaan belanden, ik betwijfel het met al dat virusgedoe. jank jank.

Gesloten voor reacties.