gargellen1401

Er is een UFO geland in Gargellen in het Montafon. Gekheid… het is een Schirmbar… Of er op dit moment nog een feessie is? Een sneeuwfeessie is het wel. Op dit moment is het voorspel van Charlie aan de gang met sneeuwval met de sneeuwgrens verrassend gunstig tussen 500 en 1000m. Ook de sneeuwhoeveelheden vallen eens een keer mee. Michael meldt:

We zeuren vaak op bergfex dat ze altijd teveel sneeuw voorspellen vandaag was het een keer andersom, in veel Oostenrijkse gebieden is al meer dan 10/15cm gevallen ipv de 3 cm die voorspeld was :).

Eerder vanavond kwam deze sneeuw in de Franse Alpen langs… en ja logisch daartussen ook in Zwitserland!

Hier zie je de sneeuwval van een paar uur geleden in de Franse Alpen. Hoeveel is daar gevallen. Het is tevens een sneak preview van een gave actie die morgen wordt gelanceerd! Lees het morgen rond 11 uur op wswm.nl!

Een gebied dat vanavond zeker aandacht verdient is de Wintersport-Arena Sauerland. Hoe prachtog ligt dat er weer bij! Zal Fréderic gelijk krijgen dat het hier en in de Ardennen de hele aankomende periode goed blijft?

B7UA9ryIUAAOxeS

Er is vandaag veel te doen over een winterse periode in de Lage Landen. De verrassende sneeuw vandaag zoals hier in Heerenveen vandaag…

pluim1401

Dit is de pluim vanavond voor Nederland. In vergelijking met alles wat we gehad hebben is dit super winters. Toch lijkt het me een mooi moment om hiermee even in de handjes te knijpen en dan nog even los te laten of we ook echt gaan schaatsen of langlaufen en zo. Voor de nacht op zondag en zondag overdag zijn er weer sneeuwbuien in zicht à la vandaag. Vervolgens laten beide modellen naar het einde toe ook weer invloed van de oceaan toe. Even geen mooie cliffhangers vanavond.

zaterdag

Concreet moeten we letten op de situatie zaterdag overdag in Oostenrijk en Beieren. Voor de Franse Alpen en Zwitserland voorzie ik gene problemen op de weg omdat de meeste neerslag in de nacht passeert. Tja op de Inntal autobahn en de Tauern autobahn en ook aan de zuidkant van de Brenner voorzie ik toch wel problemen. Het is nu woensdag. Lijkt me zinvol dat gewoon dagelijks in de gaten te gaan houden. En hoe de verdere week gaat verlopen? GSF gelooft al veel minder in Auke dat ECMWF. Dus lijkt me dat we moeten vaststellen dat over het weekeinde kijken momenteel nauwelijks zin heeft. Er is een kans dat de zuidkant een volledige sneeuwweek krijgt. Dat is ook nooit lekker. Maar anderzijds zijn de Alpen de Alpen niet als er niet minstens één dag met schitterende opklaringen zijn. Over het algemeen zeg ik: gewoon gaan waar je boeking of je hart je heen leidt. En heb je problemen onderweg is ook dat weer een avontuur. Vanavond mailde mij iemand die echt op de bonnefooi gaat rijden… zijn er meer volgers van deze site die dat doen?

PS Morgenvroeg komt Ronaldo met een kort bericht, om 11 uur gevolgd door mijn verrassende aankondiging en dan is begin van de middag Fréderic er al met zijn visie!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

29 reacties

Gesloten voor reacties.