gargellen1401

Er is een UFO geland in Gargellen in het Montafon. Gekheid… het is een Schirmbar… Of er op dit moment nog een feessie is? Een sneeuwfeessie is het wel. Op dit moment is het voorspel van Charlie aan de gang met sneeuwval met de sneeuwgrens verrassend gunstig tussen 500 en 1000m. Ook de sneeuwhoeveelheden vallen eens een keer mee. Michael meldt:

We zeuren vaak op bergfex dat ze altijd teveel sneeuw voorspellen vandaag was het een keer andersom, in veel Oostenrijkse gebieden is al meer dan 10/15cm gevallen ipv de 3 cm die voorspeld was :).

Eerder vanavond kwam deze sneeuw in de Franse Alpen langs… en ja logisch daartussen ook in Zwitserland!

Hier zie je de sneeuwval van een paar uur geleden in de Franse Alpen. Hoeveel is daar gevallen. Het is tevens een sneak preview van een gave actie die morgen wordt gelanceerd! Lees het morgen rond 11 uur op wswm.nl!

Een gebied dat vanavond zeker aandacht verdient is de Wintersport-Arena Sauerland. Hoe prachtog ligt dat er weer bij! Zal Fréderic gelijk krijgen dat het hier en in de Ardennen de hele aankomende periode goed blijft?

B7UA9ryIUAAOxeS

Er is vandaag veel te doen over een winterse periode in de Lage Landen. De verrassende sneeuw vandaag zoals hier in Heerenveen vandaag…

pluim1401

Dit is de pluim vanavond voor Nederland. In vergelijking met alles wat we gehad hebben is dit super winters. Toch lijkt het me een mooi moment om hiermee even in de handjes te knijpen en dan nog even los te laten of we ook echt gaan schaatsen of langlaufen en zo. Voor de nacht op zondag en zondag overdag zijn er weer sneeuwbuien in zicht à la vandaag. Vervolgens laten beide modellen naar het einde toe ook weer invloed van de oceaan toe. Even geen mooie cliffhangers vanavond.

zaterdag

Concreet moeten we letten op de situatie zaterdag overdag in Oostenrijk en Beieren. Voor de Franse Alpen en Zwitserland voorzie ik gene problemen op de weg omdat de meeste neerslag in de nacht passeert. Tja op de Inntal autobahn en de Tauern autobahn en ook aan de zuidkant van de Brenner voorzie ik toch wel problemen. Het is nu woensdag. Lijkt me zinvol dat gewoon dagelijks in de gaten te gaan houden. En hoe de verdere week gaat verlopen? GSF gelooft al veel minder in Auke dat ECMWF. Dus lijkt me dat we moeten vaststellen dat over het weekeinde kijken momenteel nauwelijks zin heeft. Er is een kans dat de zuidkant een volledige sneeuwweek krijgt. Dat is ook nooit lekker. Maar anderzijds zijn de Alpen de Alpen niet als er niet minstens één dag met schitterende opklaringen zijn. Over het algemeen zeg ik: gewoon gaan waar je boeking of je hart je heen leidt. En heb je problemen onderweg is ook dat weer een avontuur. Vanavond mailde mij iemand die echt op de bonnefooi gaat rijden… zijn er meer volgers van deze site die dat doen?

PS Morgenvroeg komt Ronaldo met een kort bericht, om 11 uur gevolgd door mijn verrassende aankondiging en dan is begin van de middag Fréderic er al met zijn visie!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

29 reacties

Gesloten voor reacties.