sean-cochrane-chrisina-lusti

111 inch sneeuw. Da’s twee meter en tweeëntachtig centimeter. Leuk begin van het seizoen in Revelstoke. En het gebied is niet eens open. De jongen op de foto zal zijn gedropt met een heli of omhoog zijn gelopen. Dat gaan we de komende weken ook in de Alpen zien: dat mensen maar gaan toerskiën omdat de liften nog stil staan. Om in de stemming te komen even een hele serie foto’s uit Canada (HT unofficialnetworks.com).

revelstoke

Ook Revelstoke

whitewater

White water 137cm poeder

whitewater-2

Ook Whitewater

kicking-horse

Kicking Horse 203cm sneeuw

kicking-horse-adam-sheriff

Ook Kicking Horse

whistler-21

Whistler Blackcomb 132cm

whistler-31

Ook Whistler

big-white-3

Nog eentje Big White

big-white-4

Big White. Sprakeloos!

big-white3

Big White

bigwhite2

En Big White.

bigwhite1

En Big White. Hier dus al open!

whistler1811

Beauty uit Whistler!

Wil je nog wat vlokken zien vallen?

Looking so good out there today! Check out some of the footage from the second day of our 15/16 ski season. #bigwhite

Posted by Big White Ski Resort on zaterdag 14 november 2015

Mooi hè? Nou, ik stap vrijdag in een vliegtuig naar Genève en ga live berichten uit de Portes du Soleil in Savoie Mont Blanc. Zie hierrrr nog op de kaart waar de vier Canadese skigebieden liggen.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.