Zoals eerder al gezegd zal er na de sneeuw van 19 september in de Alpen deze maand geen sneeuw meer vallen op hoogtes waar wij wintersporters blij van worden. Wel zijn er verschillende golven van intense neerslag, waarvan de kaart hierboven de eerste toont: geen wandelweer in de Franse Alpen morgen! Sneeuw pas ruim boven 2500m.

Hieronder nog een blik op een ensemble 

Dit plaatje is voor Oostenrijk. In het westen in de Franse Alpen zien we zelfs die dips omlaag niet eens. Voor Oostenrijk kunnen we nog een beetje denken aan dipjes op 1, 4 en 10 oktober. Ik zou die eerste twee maar vergeten en inderdaad naar medio oktober kijken voor iets moois! 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

5 reacties

Gesloten voor reacties.