Ach het is niets. Maar toch ook wel weer leuk. Het Amerikaanse weermodel berekent een weekeinde met sneeuw het eerste weekeinde in maart. Sneeuw in de Alpen én in de Lage Landen.

Dat was ‘m weer! Lees nog even terug wat er meteorologisch op 2 maart 2005 gebeurde. De groeten. Snel verder met Bitcoin, health en AI. Andere onderwerpen waarover ik momenteel blog. Geniet van het weer vandaag en de komende dagen.

Deel jouw foto, video en of verhaal in het Wintersportweerman.nl Weercafé (groepspagina op Facebook). Graag ook foto’s van resterende sneeuwduinen met dit warme weer …

…. dit soort werk – filmpje uit Saoedi-Arabië zeg maar.

Ben nog niet toegekomen aan de eerste mailing aan de selecte groep donateurs. Als jij ook nog (of weer) wilt doneren kies dan zelf het bedrag. Ook kleine donaties worden erg gewaardeerd als een pluim voor het vele werk.

Kijk nog even naar de uitslag van de Mpemba-wedstrijd misschien. Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Carl · 21 februari 2021 op 15:09

Wat me opvalt is dat de sneeuw in de bergen serieus aant smelten is. Hoe is het bij jou daar? Vrienden zijn gaan skiën in Maribor, zomerse taferelen

Gesloten voor reacties.