Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Voorlopig laatste werkweek met winterpret

check ook eens

31 Reacties

 1. JanVanSoest(soesja) schreef:

  Voorlopig nog lekker genieten deze week van de winter.

 2. Jeroen schreef:

  Woensdag middag dus gewoon perfect schaatsweer hoor ik??

 3. Roy schreef:

  Ter aanvulling van het getoonde ensemble van Brussel hier die van Zutphen: Ik zeg volg de blauwe dikke lijn!! 😉 [IMG]http://images.meteociel.fr/im/8087/graphe_ens4_rxt4.gif[/IMG]

 4. Jaco schreef:

  Gezien de dooi vandaag en morgen, verwacht ik niet dat met een of twee nachten vorst het ijs voldoende hersteld is in west Nederland. Gevalletje net niet, behalve een enkele waaghals.

  • Hjs schreef:

   Kan meevallen, water op ijs is 0 graden er is maar weinig kou nodig om dit te laten Bevriezen. Het moet van de week een beetje meevallen, net niet te warm worden overdag.
   Morgenochtend waarschijnlijk alweer wat vorst.

  • Leo schreef:


   Lijkt me -mede op basis van de afgelopen dagen (met vergelijkbare diktes)- toch voldoende hoor.
   Regio’s zuid, zuidwest en midden volgens deze pluimen naar 8 a 9 cm, no, o en zo 10 a 11 cm, op vrijdag. Dat wordt een mooie schaatsdag, ook in (de huidige run van) het Europese model:

   Ondanks de zachtere lucht waar Frederic over spreekt want de lucht is dan nog erg droog: zeer lage dauwpunten. Geen smelt, geen water op het ijs. Zaterdagochtend zal het zoals het plaatje nu ligt ook nog net lukken (wees er vroeg bij 😉 ) :

   (opnieuw de dauwpunten)

   Want in de loop van zaterdag gaat de dooi-aanval vanuit het westen definitief slagen

 5. Bart (Amsterdam) schreef:

  Dankjewel Frederic! Het valt me op dat de spreiding in de minimum temp van vrijdag op zaterdag nog heel groot is in het Europese model. Met een beetje geluk kan er zaterdagochtend toch nog geschaatst worden… we wachten het af!

 6. Bjorn schreef:

  Komt er nog een avondupdate voor de Alpen vanavond, volgende week richting Sölden en wil weten of die depressies ook daar voor neerslag regen/sneeuw zorgen ?

 7. Duidelijk bericht weer waarvoor dank !
  Maar de vooruitzichten zijn helaas een minder stuk fraai, ik heb nu al een hekel aan een WC.
  Kunnen we die op één of andere manier tegenhouden of terugsturen naar afzender? 😮
  Warm water en dubbele cijfers hoef ik niet, da’s enkel goed voor de maanden mei t/m september,
  alles wat daar tussenin zit mag lekker winters zoals voorbije weken.
  Maar goed, we zullen ermee moeten leren leven vrees ik?

 8. Petra schreef:

  https://youtu.be/9w-KcBbP_9g
  Wanneer schaatsen zwemmen wordt (laatste minuut)

 9. Ab schreef:

  Nou @Frederic, hou maar een oogje open op het nietige UKMO model 😉
  Want die laat zien hoe het wel kan een verscherping van de kou aankomend weekend. Want hier genoeg WA boven de oceaan op 120h vooruit dat naar het noorden koerst en zo de huidige hoog een handje helpt met als een gevolg een groot hogedruk gebied ten noordoosten van de LL op 144h vooruit.
  Nee nog niets beslist.
  En overigens was UKMO ook als eerst eerder met de huidige oplossing een koud euro hoog 2weken terug waar de andere modellen oa EC teveel een scandi hoog berekende 😉
  Leuk hoor zo die onzekerheid dus een sluit verrassing nooit uit….!!

  • Ab schreef:

   Vanavond kan het zo weer anders zijn maar toch apart zo die grote verschillen te zien op de korte termijn al vanaf 96/120h vooruit. Hier de UKMO 00z run op 144h vooruit.
   http://www.mupload.nl/img/mtrvyxpjknrqe.gif

   • Ab schreef:

    En ja hoor…!! EC 00z run gaat mee met UKMO. Ook hier ineens aardige hogedruk activiteiten op 120 en 144h vooruit ten noorden van de LL.
    Verrassing in de maak??
    Ik zie het al. Tot laterrr wintervrienden 😉

    • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

     Ja Ab vind ik wel.Na een paar dagen van saaie kaarten lijkt dit wel een soort kantelpunt met vernieuwde hogedruk ten noorden! Ook op 168 een mooi koude kaart voor de ll

     • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

      Wat een potentie heeft deze run van ec zeg voor doorstart winter! Dat allemaal door de hogedruk opbouw ten noordoosten van de ll .Totaal andere run dan gisteren van ec

    • Hans schreef:

     Je was er weer vroeg voor opgestaan @Ab, te spannend allemaal? 🙂
     Dooiaanval is/was véél te zwak om te doen slagen. Een echte dooi aanval gaat bijna ALTIJD gepaard met opeens sneloplopende hoge temperaturen + een bak water. Heb al vaker aangegeven dat er een depressie “onderlangs” kan/moet gaan en jawel EC 240h heeft ‘m in het vizier. Winter goes on!!

 10. Spyfromthesky schreef:

  Voor de 2e dag dooi. Gezien de temp verwachting van het KNMI komt er echt niets meer van schaatsen in het grootste deel van Nederland. Blijkbaar was in de nacht van zondag naar maandag een soort mini trog ontstaan.

  Nee, de meeste weerkaarten zijn wel eenduidig nu in een niet af te wenden verzachting. Gelukkig laat het weer zich niet vangen, maar we dealen nu eenmaal met deze kennis en stellen onze verwachting daarop in.

  Je hebt zoiets van, we gaan de verwachting van nog eens minimaal 12 à 13 cm ijs (alweer) niet meer halen. Want het zal nu niet direct vele dagen plus 10 graden worden, maar op de langere termijn is ook nergens meer kou voorradig.

  Spyfromthesky (Arnold)

 11. Jeroen schreef:

  Nu net op de radar sneeuw in tilburg….maar als je buitenkijkt bij 0.5gr gewoon flinke regen. Dat ziet eri neens niet zo fraai uit voor het ijs …of juiat wel als het vanavond weer mooi glad zonder wind aanvriest.

 12. tom schreef:

  Hier in de antwerpse kempen grote sneeuwvlokken alles mooi wit

 13. Anno schreef:

  Den Helder koudste plek nu

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.