Hele mooie kiek van vanochtend uit St. Luc in het Val d’Anniviers met een geschubde hemel. Voorteken van een storing die vanuit het zuiden tegen de Alpen aan schuift. Dat wordt morgen een noordwestelijke stroming en dan neemt het hoog het over en wordt het ook in deAlpen schitterend weer.

Echt in de hele Alpen heb je nu bovenstaand beeld. In Scandinavië zagen we gisteren al dat het daar gewoon op veel plaatsen tot op de lagere plateau’s nog wit is.

Hierboven het bewijs. Nog even doorbijten vandaag. Morgenochtend de laatste motregen en dan….

Amerikaans model is het ermee eens. Of eind april echt koud gaat worden of dat we vrolijk doorgaan naar een mooie zomer is nu niet te zeggen… ik ga nu de piste op in Obertauern tot ik huiswaarts naarHopfgarten keer met mijn mooie prijs: de e-bike MTB waar jij op mag als je me in Hopfgarten op de Penningberg komt opzoeken.

Graag veel doe het zelf weeranalyse vandaag in de reacties. Afsluitend een paar hele mooie plaatjes…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.