Voorlopig laatste sneeuw tot in de dalen

Het is een bijzonder moment: de komende uren is het voorlopig voor het laatst echt fris in de Alpen en valt er sneeuw tot onder de 1000m. Vanaf morgenvroeg is het föhnig en schiet het kwik omhoog. Op zijn vroegst 6 mei koelt het weer een stukje af. Als je dan ook nog ziet dat de kans op bewolking en lichte neerslag steeds aanwezig blijft – met name in de Franse Alpen – dan is de aankomende week (Dutchweek) niet de meest gunstige. De mensen die op dit moment in de Alpen zitten daarentegen…. jaloers!! 

[fbphotos id=401148656586012]

Prachtige plaatjes vanochtend. Vanuit Grindelwald is de sneeuwgrens heel goed te zien. Boven Haute-Nendaz is het gewoon helemaal jummie!

Hieronder nog even een ensemblegrafiek…

Ensemble Oostenrijk

Temperaturen op rond 1500m. Say no more! De winter is vanaf morgen voorbij. Vandaag dus lekker smullen van de webcams!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.