Voorlopig laatste sneeuw tot in de dalen

Het is een bijzonder moment: de komende uren is het voorlopig voor het laatst echt fris in de Alpen en valt er sneeuw tot onder de 1000m. Vanaf morgenvroeg is het föhnig en schiet het kwik omhoog. Op zijn vroegst 6 mei koelt het weer een stukje af. Als je dan ook nog ziet dat de kans op bewolking en lichte neerslag steeds aanwezig blijft – met name in de Franse Alpen – dan is de aankomende week (Dutchweek) niet de meest gunstige. De mensen die op dit moment in de Alpen zitten daarentegen…. jaloers!! 

[fbphotos id=401148656586012]

Prachtige plaatjes vanochtend. Vanuit Grindelwald is de sneeuwgrens heel goed te zien. Boven Haute-Nendaz is het gewoon helemaal jummie!

Hieronder nog even een ensemblegrafiek…

Ensemble Oostenrijk

Temperaturen op rond 1500m. Say no more! De winter is vanaf morgen voorbij. Vandaag dus lekker smullen van de webcams!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.