Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Voorlopig alleen sneeuw in Canada en USA, maar zien we de kentering aan de horizon?

check ook eens

23 Reacties

 1. Viking (harmelen) schreef:

  Mmmmm, in je stukje lees ik niets over een mogelijke kentering… De ‘nieuwe’ GFS kaarten van 06.00 laten het volgend weekend echter wel degelijk een kentering zien.. wie weet..

 2. Viking (harmelen) schreef:

  ahhh, excuse moi… aanvulling

 3. Robert schreef:

  hoofdrun GFS06h lijkt mee te gaan

  • Hajo schreef:

   GFS06 idd ook even de koudere kant op… ook beginnend met een terugslag van de Russische beer. Bak warmte op 24 oktober zit er netjes in. Maar toch iets ander verloop en wat mij betreft minder spannend dan wat ECMWF nu doet.

   • Robert schreef:

    ja die warmte komt er wel deze week…..kan ik nog lekker even motor rijden.
    De GFS06 pluim is ook neerwaarts, maar wat je al zegt niet zo spannend als EC

 4. solle050 schreef:

  Uit nieuwsgierigheid even gekeken naar de plaatsje nederland. En wat schetst mijn verbazing, als je met Google Maps kijkt naar dat skigebied, dan kan je gewoon met Google Streetview het hele skigebied door. Best wel grappig en leuk om te zien 🙂 Dat hebben ze voor de alpen nog niet!

 5. Spyfromthesky schreef:

  Vandaag lekker in de tuin gewerkt. Even nog gezeten op een stoel in het zonnetje. Gewoon lekker genieten. Een tuin heeft rond deze tijd best veel onderhoud nodig. Ik heb mijn bewegingstherapie al weer gehad. Je verbruikt veel calorieën met het in de tuin werken!

  Ik schreef gisteren of eergisteren dat er enkele kleine lijntjes die rond 27 oktober een sprankje hoop konden geven. Nu, dit lijkt tot op heden nog stand te houden. Zeker met de GFS run die ik zonet bekeken heb.

  Interessant is dan ook het gejojo met drukverdeling,. Dan lijkt er toch iets van een laag bij de Azoren te vormen. Het lijken diepe troggen te worden,. Noord-Zuid en Zuid Noord. De boel kan zo maar schuiven of er komt toch nog een soort van koude uitbraak.

  Maar waar vandaan? Op dit moment, veel te vroeg houd ik het even op het noorden.

  Spyfromthesky

 6. snowman schreef:

  @hajo, laatste zin: ik neem aan dat je into the mind bedoeld in plaats van into the wild 😉 overigens wel een goeie film met een nog betere soundtrack :p

 7. Snowman schreef:

  De gfs 06 hoofdrun is koud vanaf volgende week. Wel echt een enorme uitbeiter. Maar bied hoop!

 8. michel schreef:

  Hajo mooi bericht weer, een klein dingetje.

  De alinea onder de pluim waar je het hebt over een heuse temperatuurcrash heb je het over 26, 27 en 28 november, maar moet dit niet oktober zijn.

  Voor de rest weer top.

 9. Frederic schreef:

  Wauw. GFS12 maakt er plots wel iets heel moois van. Een knoert van een Scandyhoog! Niet voor heel lang, maar dat zien we liever!

 10. Ab schreef:

  GFS lijkt steeds meer te twijfelen over een lange WC want opnieuw nu de 12u kiest de hoofdrun voor een hogedrukgebied die vanuit de azoren naar het noorden trek en boven scandinavie blijft voor na 26 okt. Met daaromheen aanvoer van koude bovenluchten naar centraal europa. En dat is beetje te merken in deze run met vanaf 29/30okt overdag 5 a 7gr voor de LL en nacht iets boven nul voor westen en iets eronder voor het oosten. Lang hou die scandi hoog het niet vol omdat er begin nov. weer NOM’s komen aanzetten vanuit het westen. Maar toch ff weer iets anders zo voor eind oktober op de kaarten 🙂 Lekker onbetrouwbaar en dat is juist het leuke aan het weer!! Je weet het maar nooit hoe het verloopt… 😉

 11. Hajo schreef:

  @Leo: inderdaad een bijzondere run. Ik zie nog steeds het mechanisme wat ik hierboven beschreef voor de Europese ochtendrun. In de zuidweststroom ontstaan depressiekernen (in de GFS12u op de Boordzee en de Golf van Biskaje – niet toevallig boven zee) en die drijven mee naar het noordoosten en bouwen daar aan hun noordflank het hoog op. Dit keer geen smalle boon idd maar een knoeper waar ik meestal het woord BOEM bij gebruik. Echt interessant als dat zo gaat uitpakken. Het mechanisme waarlangs de zuidwester zichzelf “opblaast”….

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.