Voorjaarsvakantie in Montafon

In Montafon heb ik mijn hart verloren dat weten jullie allemaal al. Onze vorige vakantie hier in januari werd abrupt verstoord, dus ik was maar al te blij dat ik opnieuw kon vertoeven in mijn persoonlijke paradijs. Toen ik dit weekend boekte besefte ik nog niet dat het net nu Funkenabrennen was, top, want deze traditie is echt een leuke om te ervaren. Daarnaast doe ik nog meer leuke weetjes uit de doeken van tijdens mijn voorjaarsvakantie in het Montafon, blijf zeker lezen. 

Montafon voorjaarsvakantie

Heerlijk rustig tijdens de voorjaarsvakantie dat kan hier

De Belgen hadden net hun vakantie achter de rug, de Nederlanders konden eraan beginnen toen wij arriveerden op zaterdag in het Montafon. Direct die piste op natuurlijk want zaterdag is een ideale dag op te vertoeven op de piste. Heerlijk rustig want de meeste mensen arriveren of vertrekken. De dagen erna was het ook niet overdreven druk. Wanneer wij naar Montafon reizen kijken wij wanneer de Duitsers vakantie hebben en proberen deze periode te mijden. Op zondag is het hier naar goede gewoonte altijd drukker door de Duitse toeristen. Aanschuiven hebben we hier de afgelopen week amper gedaan, hoogstens 5 minuutjes.

Funkenabbrennen de leukste traditie tijdens de voorjaarsvakantie

Elk jaar bouwen ze hier een grote houten toren rondom een boom met een heks op de top. De bouw zelf duurt 800 uren, de verbranding ervan gaat veel sneller. Op Funkensonntag gaat deze constructie in alle dorpjes van Montafon in brand. Je vindt ze overal, van Gaschurn tot in Gargellen, elke verbranding gaat gepaard met muziek, een drankje en natuurlijk  het vuurspektakel.

Voorjaarsvakantie in Montafon Funkenabbrennen

Hieronder zie de heks beter. Bye bye demonen van de winter, tijd om terug te genieten van langere dagen en het zonnetje. Daar drinken we met plezier een Glühmost op.

Funkenabbrennen

Sneeuw, zon en koude temperaturen

De hoeveelheid sneeuw die we kregen was helaas te verwaarlozen, maar het geeft een wintersportvakantie toch dat tikkeltje extra. Niets leuker dan witte bergtoppen en besneeuwde bomen hé? Het gebrek aan diepsneeuw zorgt ervoor dat we op de pistes gaan knallen. Eén dagje Golm, 2 daagjes Silvretta en dan nog afsluiten op de Hochjoch. Dat aanbod aan variatie maakt mij een gelukkig mens. Trouwens die pistes aan de voorzijde van de Hochjoch, als je in St Gallenkirch de gondels neemt, heerlijk rustig is het daar. En je hebt er supervroeg zon! Iets later ga je gewoon doorheen de langste skitunnel en dan kan je daar verder genieten!

Voorjaarsvakantie in het montafon

Hier nog een beeld vanop de rit in de gondel richting de Hochjoch vanuit St Gallenkirch. Plus we hebben weer gemzen gespot! Ik heb dus weer “oooooh kijk hoe schattig” kunnen gillen. Vakantie compleet!

Om jullie nog een beter beeld te geven van de prachtige pistes in het Montafon hebben we nog een filmpje voor jullie in petto:

Insider tips voor lekkerbekken

Montafon dat is ook overheerlijk eten en wijntjes drinken in de Vinnova! Ik ben geen aprés-ski type, geef mij maar glas wijn in een rustige omgeving. De Vinnova is een vaste waarde geworden. Wil je meer weten over deze leuke plek, dan kan je dat nog even hier nalezen.

Daarnaast ga ik ook vaak richting de Brunellawirt voor een koffietje in de ochtend of hun overheerlijke spinatknödels met kaassaus. De portie is te groot voor mij en het is aan de zware kant… maar zo lekker.

Waar je ook overheerlijk kan eten is op de Hochjoch. De beste rosti’s, kaiserschmarrn en apfelstrudel vind je hier. Wil je in de avond iets niet typisch Oostenrijks, ga dan eens voor een pizza in La Taverna of Capriola. De eerste is gigantisch groot net zoals het aanbod. Capriola is een klein, gezellig plekje waar je moet reserveren. Je eet hier wel de beste pizza ooit!

Eindigen doen we met een quiz… wie weet waar dit leuk hutje staat?

Montafon voorjaarsvakantie

Zin gekregen om een vakantie te boeken in het Montafon, klik dan even hier!

 

 

 

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

10 reacties

Gesloten voor reacties.