Een ‘Dont try this at home’ voorbereiding wintersport hierboven:-)

Stijfheid, verzuring, niet meer op je benen kunnen staan
En direct een barkruk opzoeken,  zijn de tekenen van een dagje op de latten staan. De beste remedie tegen deze verschijnselen is om het vooral de eerste dag rustig aan te doen. Ga niet direct als een malle, volle bak van de pistes af, en denken dat je alle afdalingen in 1 dag gedaan moet hebben. Neem een paar afdalingen en duik dan lekker een barretje in. Wil je zoals vele wintersporters intensief genieten van de dagen dat je dan eindelijk op vakantie bent, en waar je natuurlijk een hoop geld voor hebt betaald? Denk dan eens aan onderstaande tips en oefeningen ter voorbereiding van jouw wintersport

Conditie
Zorg in ieder geval dat je conditie op peil is. Voordat je daadwerkelijk op wintersport gaat, begin dan met (hard) lopen, doe wat cardio oefeningen, of ga bijvoorbeeld fietsen, mountainbiken, hardlopen, Nordic walken, touwtje springen, of skaten. Combineer het conditionele werk met wat stretch en evenwichtsoefeningen. Je zult zeer zeker het verschil merken met iemand die ongetraind aan het “werk” is gegaan.
mtb

Gezelligheid
De meeste wintersporters zullen niet zo zeer kijken naar oefeningetjes en conditie, en gaan puur voor de gezelligheid heen. Je hebt ook helemaal gelijk als je dit denkt. maar neem van ons aan dat je een flinke slag slaat als je dit wel doet. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Voor iemand die denkt; “Ik wacht het wel af”, kun je het beste 6 weken alvorens je vertrekt naar je bestemming wat oefeningen oppakken. Voor diegene die echt goed lichamelijk voorbereid op wintersport wilt gaan, is een indoor baan, en wat herhalings-lessen nemen natuurlijk helemaal perfect.

Like en Share dit bericht om andere wintersport liefhebbers te informeren! 
Twitter: WintersportMM


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

4 reacties

Gesloten voor reacties.