Het laatste nieuws was dat we een dikke week kou hebben en dan een grote dooiaanval en dan klaar. Maar nu hebben we tenminste één hoofdrun die laat zien hoe de kou heel snel weer terug kan keren. En die moeten we dan maar even in detail bekijken.

Voor we naar de karten gaan kijken zien we alvast dat deze hoofdrun en echte vreemde eend in de bijt is. Er is een paars lijntje dat er een beetje op lijkt maar verder niets. Wat deze hoofdrun echt uniek maakt is de temperatuurcrash aan het einde wat dus echt komt door een perfect Scandihoog, dat dus wat we nu in de eerste fase helemaal niet hebben.

Nou kijk zelf maar en trek je conclusies. Leuke voorpret. Verder afwachten maar weer. Groeten vanuit de Alpen. Helemaal wit hier. Tot in de laagste dalen.

Wel opmerkelijk dat we hier onze “dooiaanval” al woensdag hebben als Nederland mogelijk die leuke sneeuw krijgt. Tja, de Alpen liggen nu eenmaal zuidelijker. En gelukkig blijft sneeuw zeker vermengd met kunstsneeuw goed liggen hier. Witte kerst lijkt hier wel kat in het bakkie.

Categorieën: Meteofiction

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Carl Bosmans · 11 december 2022 op 14:07

Top weerbericht Hajo

richard · 11 december 2022 op 21:24

Top lekker weer een ouderwets weerbericht zoals we gewend waren heerlijk.

Sjaak · 12 december 2022 op 20:05

Goed geschreven Hajo, top bericht.

Gesloten voor reacties.