Het laatste nieuws was dat we een dikke week kou hebben en dan een grote dooiaanval en dan klaar. Maar nu hebben we tenminste één hoofdrun die laat zien hoe de kou heel snel weer terug kan keren. En die moeten we dan maar even in detail bekijken.

Voor we naar de karten gaan kijken zien we alvast dat deze hoofdrun en echte vreemde eend in de bijt is. Er is een paars lijntje dat er een beetje op lijkt maar verder niets. Wat deze hoofdrun echt uniek maakt is de temperatuurcrash aan het einde wat dus echt komt door een perfect Scandihoog, dat dus wat we nu in de eerste fase helemaal niet hebben.

Nou kijk zelf maar en trek je conclusies. Leuke voorpret. Verder afwachten maar weer. Groeten vanuit de Alpen. Helemaal wit hier. Tot in de laagste dalen.

Wel opmerkelijk dat we hier onze “dooiaanval” al woensdag hebben als Nederland mogelijk die leuke sneeuw krijgt. Tja, de Alpen liggen nu eenmaal zuidelijker. En gelukkig blijft sneeuw zeker vermengd met kunstsneeuw goed liggen hier. Witte kerst lijkt hier wel kat in het bakkie.

Categorieën: Meteofiction

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Carl Bosmans · 11 december 2022 op 14:07

Top weerbericht Hajo

richard · 11 december 2022 op 21:24

Top lekker weer een ouderwets weerbericht zoals we gewend waren heerlijk.

Sjaak · 12 december 2022 op 20:05

Goed geschreven Hajo, top bericht.

Gesloten voor reacties.