s-pec-pod-snezkou-ski-areal-1

Review Pec Pod Snezkou in Tsjechië : Wendy Mulder met een groep van 5 volwassenen

Vele Nederlanders kiezen voor een wintersport in Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland et cetera.  Maar om te leren skiën en als je geen dikke portemonnee hebt dan kom je via diverse veilingsites terecht in Tsjechië.

We reizen af  met een groep van 5 volwassenen naar een dorpje in Tsjechië, Lampertice wat ongeveer 500 inwoners heeft. De locaties bevinden zich allemaal ten oosten van het Reuzengebergte. Lampertice is een heel saai dorp waar het huisje erg lastig te vinden is. Overigens is het huisje in Lampertice niet aan te raden. 5 km verderop zit het dorp Zacler. In Zacler heb je een skigebied dat Arrakis heet waar het dal op 570 meter ligt en de top op 830 meter. Ondanks de hoogte ligt hier voor zover ik kan zien 30 cm in het dal en 60 cm op de piste.
Pec Pod Snezkou

Een leuk ski verhuur plekje waar vader en zoon in een klein hokje ski schoenen en ski’s aanmeten. Onder het bruggetje door heb je een ski school. Peter is de andere zoon die skileraar is die verdomd veel lijkt op Paul McCartney. We zijn 2 januari vertrokken en de skileraar heeft alle tijd voor ons. Mijn moeder en ik waren de enige die nog nooit geskied hadden en namen privé lessen. Een uur les voor 2 personen kost ongeveer 17 euro in totaal!. Peter heeft alle tijd en geduld. Hij gaat zelfs met je mee naar een piste en zijn lessen zijn goed, duidelijk en je leert erg veel in een paar uur.

Pec Pod Snezkou
Pec Pod Snezkou

“Körpe hoch, eine pizzapunkt…und steh vest auf die bein!” In gedachten sta ik recht op…maak ik de pizzapunt en zak ik door mijn knie op mijn dalski. Nou voor mijn gevoel gaat het top:-)
Pec Pod Snezkou

15 kilometer van Lampertice ligt Janske Lazne, een groter ski gebied met Funpark. Je hebt er verschillende pistes en liften. Je kan er een sleetocht maken van 3,5 kilometer. Met de slee in een 8-persoons stoeltjeslift ga je omhoog. De sleetocht is geweldig! Tussen de bossen door is een pad gemaakt, af en toe steek je een piste over, maar met een groepje is sleeën lachen, gieren en brullen!
Pec Pod Snezkou
Pec Pod Snezkou

Je hebt er 11 liften en 17 skipistes. Ik heb zelf met mijn eerste ervaring na 5 uurtjes les van de rode piste afgedaald. Dat was zwaar, maar wel heel goed voor de ervaring.

Vanaf de top in Janske Lazne, kun je met een pendel rupsvoertuig naar het ski gebied van Pec Pod Snezkou. Dat hebben wij niet gedaan, maar is wel mogelijk en er rijdt een skibus en daar kan je gratis mee vervoerd worden. In Pec Pod Snezkou zijn 11 liften en 16 pistes. De sneeuw was goed in Pec Pod Snezkou en het skiën van de rode pistes begint te wennen. Iedereen is ook ontzettend behulpzaam.
Pec Pod Snezkou

Er is ook een Funpark met een bobsleebaan. Het eten in Tsjechië is erg goedkoop. Een biefstuk in een goed restaurant kost ongeveer 4 euro. Ik vond zelf dit dorpje Janske Lazne het allerleukste. De pistes zijn goed verzorgd en je kunt er heerlijk tussen de bossen door skiën. En natuurlijk is er een bar waar je een drankje kan nuttigen voor weinig.

Pec Pod Snezkou

Hier is voor iedereen wel wat te doen. Vooral voor beginners en mensen met een wat kleiner budget kunnen hier zeer goed uit de voeten. Na een paar dagen wil je overigens wel eens naar een ander gebied. Toch zijn er niet heel veel reageerders op de website van wintersportweerman.nl die naar Tsjechië gaan merk ik. Wintersport in Tsjechië is goedkoop, je moet niet te verwend zijn, maar ik kan jullie aanraden om van gebied naar gebied te rijden. Dat maakt het skiën wel leuk en verrassend. Voor zover ik weet is er geen skipas die alle gebieden dekt. Wij hebben iedere dag een losse skipas gekocht voor 20 euro (489 roebel). Morgen rijden we weer in ongeveer 10 uurtjes naar huis.


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

12 reacties

Gesloten voor reacties.