_3yR8Mu7b5UKtSXUN_y8RwKoVMHf2cqluJT6_2gGxHhA

FOTO: KETIL SAGELV / STORTING

De bergen rond Oslo hadden gisteren een halve meter sneeuw. Het gaat snel smelten maar geloof het of niet er zijn loipes gespoord!

NmC_CTnsAdcsMcoNSe8LKgmIAKuxIFsMCdRoi0VRqv7g

FOTO: TERJE ALSVIK WALLOE / NRK

Dit is het park rond het meteorologisch instituut van Oslo. Op 2 mei 1967 lag hier voor het laatst sneeuw in mei.

AZaIIt21WLEErkJgz2e86AnGZI2M8lw_2jnTwsIAq1CQ

FOTO: NINA DIDRIKSEN / NRK

Mooi doorkijkje op de Oslo Marka.

WnrT1FVrwlboi1-Zm3pF_AuEoqXRLV6FYXDlRYd7NILg

FOTO: NINA DIDRIKSEN / NRK

Verslaggeefster Nina Didriksen ging lekker langlaufen. Het is al vrij uitzonderlijk als er met Pasen nog loipes zijn. In mei is dat nog nooit vertoond! Een unicum. En: zovel sneeuw heeft er het hele afgelopen seizoen niet gelegen. Zie nrk.no. H/T Merijn.

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.