sonnenlift0612

Het is maar een mistig kil dagje. Thuis in Nederland is veel mooier weer… maar toch een kick voor iedereen die daar al de eerste bochtjes kan draaien.

satelliet0612

Hier zie je een gordel van dikkere bewolking – het front dat op pakjesavond voor regen in de Lage Landen zorgde – op de satelliet precies over de middelgebergten Vogezen, Eifel, Ardennen en Sauerland. In Nederland alleen wat cumulus! Zeker fotogeniek! Maar toch verder met de mistige plaatjes uit Willingen.

ritzhagen0612

Morgen gaat Niels Hoeke een kijkje nemen.

webcam_turm0612

Zo is het boven op de Ettelsberg.

willingen0612

En zo beneden. je ziet de kunstsneeuw iets verder naar achteren. Hier is overiogens wel ook 5cm natuurnsneeuw gevallen.

zuschen0612

En bijvoorbeeld hier in de Snowworld Züschen zien we hoe snel het gaat als de sneeuwkanonnen aangaan!  Die zijn nu overigens weer uit want op het koudste punt van het gebied is het +1,0ºC.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

12 reacties

Gesloten voor reacties.