sonnenlift0612

Het is maar een mistig kil dagje. Thuis in Nederland is veel mooier weer… maar toch een kick voor iedereen die daar al de eerste bochtjes kan draaien.

satelliet0612

Hier zie je een gordel van dikkere bewolking – het front dat op pakjesavond voor regen in de Lage Landen zorgde – op de satelliet precies over de middelgebergten Vogezen, Eifel, Ardennen en Sauerland. In Nederland alleen wat cumulus! Zeker fotogeniek! Maar toch verder met de mistige plaatjes uit Willingen.

ritzhagen0612

Morgen gaat Niels Hoeke een kijkje nemen.

webcam_turm0612

Zo is het boven op de Ettelsberg.

willingen0612

En zo beneden. je ziet de kunstsneeuw iets verder naar achteren. Hier is overiogens wel ook 5cm natuurnsneeuw gevallen.

zuschen0612

En bijvoorbeeld hier in de Snowworld Züschen zien we hoe snel het gaat als de sneeuwkanonnen aangaan!  Die zijn nu overigens weer uit want op het koudste punt van het gebied is het +1,0ºC.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

12 reacties

Gesloten voor reacties.