Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Volop winter in de Alpen, volop voorjaar in de Lage Landen?

check ook eens

42 Reacties

 1. Willem schreef:

  Waar is de zonpluim?

 2. wouter schreef:

  Goedemorgen Jorne. Even voor mijn begrip. Een Eurohoog of een Sceurohoog, beide gevallen zonnig in de alpen alleen bij het Sceurohoog lagere temps ? Heb ik dat zo een beetje redelijk begrepen ? Zo ja dan hoor je mij niet klagen als 1e week Krokusganger

 3. Jorne schreef:


  Bizarre beelden van het grote Kangoeroe eiland!

 4. Robbert van Winsen schreef:

  Kunnen we vanaf woensdag de zon verwachten in Schladming?

 5. Tim schreef:

  Ik ga zondag richting serfaus. Wat is de verwachte sneeuw val grens in Duitsland . In Oostenrijk later op de dag sneeuw. Of al eerder.

 6. nico schreef:

  hoi jorne
  hoeveel sneeuw gaat er vallen in champoluc skigebied monte rosa? ben benieuwd? wij vertrekken vannacht
  grtjs nico

 7. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Veel plezier op de nordkette mannen! Leuk gebiedje.gfs 6 is trouwens weer lekker in de fictie.Wat is dat toch met de modellen die ons steeds een worst voor houden!!!!

 8. Stefan Kaptein schreef:

  Weer thuis in dat Nederland. Regen, regen en nog meer regen en +9 graden. Vanacht om 03:30 uur vertrokken en weer ouderwets door kunnen rijden dus om 12:10 uur in Avenhorn. Tot ongeveer Siebengebirge is er sneeuw waar te nemen, daarna is het een groen knollenland dat rest.

  • Hanjo Vd Berg schreef:

   Soms zijn je berichten erg eentonig … vertel vooral veel over de meters sneeuw. Maar klaag niet altijd zo over ons weer. Dat weten we nu eenmaal, verander je ook niks aan door te blijven klagen. Er is ook geen schuldige aan te wijzen dus neem het zoals het komt. En emigreer anders definitief.

   • Stefan Kaptein schreef:

    Hanjo, ik begrijp je punt, maar om nu opnieuw over de meters sneeuw te beginnen is net zo eentonig in mijn ogen. Dat er veel sneeuw ligt weten we intussen (inclusief mijn handen waar de blaren van het scheppen net weer geheeld zijn 😉 ). Ik vind het iedere keer weer ontzettend jammer om van een volledig winterse setting terug te komen in een totaal anti winterse setting waar we allemaal helemaal niks mee kunnen. Het is net te fris om lekker te windsurfen en weer te warm voor echte winterse aspiraties en dat geef ik weer. Maar nogmaals, zolan er eigenlijk geen nieuwe zaken te bespreken zijn, dan wordt het inderdaad was eentonig. Maar als ik dan moet kiezen, je raad het al, dan kies ik voor de eentonigheid van de sneeuw in de prachtige alpen. Wat ik van Nederland vind zal intussen wel bekend zijn bij iedereen dus dat laat ik voor wat het is. Op naar de volgende trip naar Oostenrijk, kan niet wachten (en dan heb ik op dat gebied al niks te klagen).

    • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

     Ga ook eens verkassen in nl Stefan .Avenhorn is echt een enorm gat in de wereld zeg! Heb er 2 jaar ad westfrisia weg gewerkt maar wat een uithoek is dat zeg!! Altijd wind en vaak regen .hier op voorne putten hebben wij meer zonuren.Snap verder je punt wel natuurlijk ! Oostenrijk is mooier

    • Hanjo Vd Berg schreef:

     Goeie reactie Stefan!! Ik snap je best maar door het met elkaar steeds te benoemen wordt het niet zonniger en droger helaas. Daarnaast ben ik vaak erg blij met de mooie momenten in ons kikkerlandje.

  • Mark (Breda) schreef:

   Ik zou permanent emigreren Stefan…wat een kwelling telkens weer als je terug naar de LL gaat.

   Ik herken een hoog Ctrl C Ctrl V gehalte.

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Ik herken me zoals velen wel in de opmerkingen van Stefan. Des te lekkerder om een paar keer per jaar die kant op te (kunnen) rijden en intens te kunnen genieten.
    Verder vind ik het mooi dat je hier je frustratie neer kunt kwakken… dat menselijke maakt het hier extra leuk (meestal)… 😉

  • Arie schreef:

   Laat Stefan gewoon zijn zeggie doen, hij geniet nou eenmaal meer van de sneeuw als een sompig weiland. Ik ook trouwens 🙂

  • Hans schreef:

   Hahaha…………… “in unserem Heimat scheint IMMER die Sonne…….. es gibt IMMER viel Schnee…………… und in Holland?…. IMMER regen”…………. 😛

 9. Breunis (Nature Trail) schreef:

  TOP! Een nieuwe meteoterm, Sceurohoog.
  Zowel voor de Alpen als de Lage Landen een mooi scenario. Na de sneeuwval tot 13 februari in de Alpen is er uitzicht op veel uren zon.

 10. Michel schreef:

  @Hajo, of 1 van de reageerders. Zou je een keer een stuk kunnen schrijven of mij wat links laten zien waarin de klimaatopwarming in perspectief word gezet, waarin wordt aangegeven dat de waarde van CO2 nog maar te bezien valt. Dit om mij te helpen mijn dochter te overtuigen niet te demonstreren tegen de klimaatopwarming!
  Laat ze demonstreren voor een beter milieu, daar kan ik beter inkomen.
  Alvast bedankt.

 11. Raymond schreef:

  Bij dezen vind ik Stefan zijn reacties vaak op zijn plaats, waarom:
  De tegen reacties leggen bij die reageerders de vinger op de zere plek. Weet bijna zeker dat ook zij van dit Hollands weer balen. Voorgaande jaren was Hajo vaak de klos als hij teveel dode mussen ons voorhield. Nu hoor je bijna tot niets over zijn meteofictie omdat het in de Alpen alles ok is!
  Het zou wat worden als zowel de Alpen als de LL totaal in het water zouden vallen qua winter. Dan had ik alle azijnpissers wel eens willen horen. Kortom, waar maken we ons druk om als iemand zijn zegje doet wat ook gewoon nog eens waar is!

 12. Hans schreef:

  Na het weekend krijgen we de al bijna 2 weken geleden door GFS “voorspelde” EUROKNALLER………….. weg is de kou!
  Voor de 1e week krokusgangers fantastisch weer, tenzij je niet van zonnig weer houdt.

 13. Ab schreef:

  De meeste modellen lijken nu toch voor een Euro hoog te gaan komende week. Met dan voor de LL vrij rustig weertype met overdag meest 5 a 10gr en nachten wel kans op lichte vorst.
  Pas na half februari dient zich de volgende kans op eventueel kouder weer. Namelijk dat het Euro hoog zich wat verplaats naar Groenland toe tegen eind 2de decade februari zoals bij GFS nu de 12z run het geval is. Met dan een noordelijke artic kou uitbraak over west-Europa en de Alpen. En daarmee kansen op sneeuwdumps. Gezien de termijn erg ver weg en onbetrouwbaar. Zou wel leuk zijn mocht dit uitkomen van eerst ”lente” naar een ”winterse” einde van februari 😉
  Lekker afwisseling in het weer beter dan saaie grijze natte dagen
  https://www.mupload.nl/img/yjudz4.png

 14. Asten (Harmelen) schreef:

  Heb het een dag of wat geleden al gezegd en gehoopt: veel members gaan vanaf 18/20 nog steeds voor dikke winterse verrassingen.
  En daar is niets aan veranderd !

 15. Maurice schreef:

  Gister was er voor het Sauerland nog een nieuwe koude periode voorspelt….nu + 12 graden…arme vakantie gangers

 16. Guillauime schreef:

  LL winter zoals gebruikelijk een flop. Kleine ijstijd ver te zoeken. Gaat hem natuurlijk nooit worden, tenzij we Nederland 800 meter opkrikken

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.