Je moet naar Wetteronline.de om de video te zien van de reden waarom vandaag de winterdienst in Reutlingen in Baden-Würtemberg moest uitrukken. Geen tennisballen maar wel een laag van decimeters hagel is er gevallen. En voor we gaan kijken naar nog veel gekkere toestanden bijvoorbeeld in Italië en wat we ervan moeten maken. Eerst even extra aandacht voor die plaats Reutlingen.

Kachelmann had het goed met betrekking tot het noodweer in Reutlingen vandaag. Maar hij let ook speciaal op die plaats want het is daar altijd mis! Kijk maar …

https://twitter.com/uzora5/status/1409580917522407426

Ja dat was dus op 28 juni jl.. Elke maand raak dus.

Hebben we in Nederland ook zo’n plek? Dat je weet dat het er altijd raak is?

En denk nu niet dat dit steeds erger wordt van jaar tot jaar…. extreem weer is grillig. In 2013 waren de hagelstenen enorm. Kanonskogels. In Reutlingen dus.

Nu dan toch naar andere delen van Europa. De Londense metro heeft onder water gestaan. In Denemarken is het mis. Dinant is angstaanjagend. En dan de hagel in Italië vandaag. Op Facebook heb ik een hele rits heftige video’s van daar op de A1 gedeeld. Nu dan iets wat misschien tussen dit geweld minder aandacht heeft gehad: in Zwitserland was het ook even mis. Hagel en overstromingen.

Nou heftig allemaal… snel door met de bevestiging van de komende La Ninja winter….

En hilarisch…. opperklimaatleugenaar Michael Mann (die eigenlijk sinds climategate in 2009 in de gevangenis had horen zitten, zoals zo veel van de huidige generatie politici en wetenschappers) komt nu met de suggestie dat de gevolgen van een afzwakkende straalstroom niet goed genoeg in de huidige klimaatmodellen zitten. Dat is nu net precies het gebied waarin ik afstudeerde in 1991. Hoe dat dan gaat is dat een als wetenschapper verklede software programmeur net zo lang aan een klimaatmodel gaat sleutelen tot hij een aan CO2 gekoppelde stijging van extreem weer als gevolg van afzwakkende straalstroom kan simuleren. Als het hem niet direct lukt introduceert hij lukraak een “afzwakkende straalstroom factor” waarmee hij het dan wel voor elkaar krijgt. Als daardoor echter in zijn model de gletsjers weer gaan groeien doet hij er nog een “afzwakkende straalstroom meer gletsjersmelt factor” bij om het verhaal weer panklaar voor de media te hebben. Daar gaat dan een persbericht uit zo van: “Nieuwe studie bewijst dat CO2-uitstoot straalstroom afzwakt met catastrofale gevolgen”. En altijd: meer onderzoek nodig! Want de geldkraan moet open blijven. Ook wetenschappelijke fraudeurs hebben een hypotheek en kinderen (en o ja wat ik nog vergat een opgeblazen ego).

Dus. Extreem weer is van alle tijden. Met een weer afkoelende aarde gaan we meer extreem weer zien. Maar dankzij fossiele brandstoffen hoeven we ons er niet zo druk om te maken. Slaap zacht.

PS Morgen dinsdag code geel in Nederland

PPS Facebook let blijkbaar op mij: heb mijn share iets gekuist. Gelukkig kan ik hier ondanks de ingevoerde dictatuur en censuur nog vrij spreken.

Categorieën: Crazy shit

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Floris · 27 juli 2021 op 09:33

Goed stuk. Slecht weer is idd van alle tijde. Jammer dat iedereen vanaf jongs af aan al wordt geïndoctrineerd. Al te beginnen op de basisschool.

kirsten_dl · 27 juli 2021 op 12:55

Inderdaad, zoals @Floris reeds schreef een goed stuk !

Diamond van Oppenheimer Ranch Project verkondigd al heel lang, net als @Hajo overigens, dat we vaker en meer extreme toestanden zullen gaan zien en hebben net omwille van een afkoeling en dus helemaal niet vanwege opwarming. Opwarming verkoopt, koude niet, klaar.
Misschien weten jullie het antwoord hierop want ik breek mijn hoofd er reeds ruime tijd over en kan maar geen antwoord vinden; men wil dus de ‘opwarming’ en klimaatverandering stoppen.
Wat moet ik mij daarbij voorstellen dan ? Wil men het huidige wereldwijde klimaat in stand houden, alles laten zoals het momenteel is? Wil men dat het natter/droger gaat worden, kouder/warmer in bepaalde continenten? Wil men de gletsjers in hun huidige vorm/massa behouden?
Waar willen ze eigenlijk naartoe want dat is mij nogal vaag en merk op dat ik daarover niemand hoor praten. Enkel dat we de ‘opwarming’ dringend een halt moeten toeroepen maar verder?
Want dgen enkele wetenschapper, politici noch activist rept hierover ook maar één woord.

Dus weten jullie het? Graag hieronder in de comments. 🙂

Gesloten voor reacties.