Niels Hoeke was afgelopen week op het Kitzsteinhorn en hij schrijft op zondagavond: 

Ik ben nu helaas weer in Nederland sinds vanochtend. Heb echt een super week gehad op de gletsjer! Vorige week zondag heeft het er echt geregend gewoon tot 3000+. Maandag was er echt geen poeder meer, maar op de pistes was alles goed tot zeer goed! De hele week was het verder blue bird. Ze waren volop bezig met sneeuwkanonnen. Zelfs nu onder aan in Zell am See zijn ze sinds gisteren begonnen met spuiten.

Dank voor dit verslag! Ben jij in Zell am See Kaprun of in een van de andere partnerskigebieden? Mail dan altijd je verslag naar info@!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.