obergurgl2312

Gerda van Lynden stuurt deze foto uit Obergurgl-Hochgurgl. Tja dat zijn de gebieden nu hè! Dat zijn echt de toppers. Jelmer en Mark melden uit Obertauern dat het fantastisch skiën is. Nou ik meld uit Kleinwalsertal dat aan het einde van de middag paphopen de overhand hebben. Ook wordt het landschap geleidelijk groener. Mede omdat als er offpiste al een dikke laag ligt dat die dan nu wordt verplaatst naar de pistes. Dat zie je ook in de video die ik vanavond ga editen.

mayrhofen2312

Ook in Mayrhofen zien we een landschap dat sterk lijkt op wat we afgelopen zomer hadden toen we er met familie en vrienden waren. Ja het is net waar je je camera heen zwenkt. Ook hier zijn weer andere hoeken te vinden waar je nog een winters beeld kan uitsnijden.

zellamseekaprun2312

Voor Zell am See Kaprun vind ik het toch wel weer een wondertje dat de Schüttdorf dalafdaling links naar het meer gewoon open is. Er zit een optisch bedrog in de foto omdat het hogere deel van die piste aan de andere kant van het brede Salzachdal is. Namelijk de Maiskogel bij Kaprun. De dalafdaling rechts is dicht. Wel kun je onderaan de Rennpiste skiën. Het wachten is op het moment dat in de dalen ’s nachts de kunstsneeuw weer aan kan. We hebben het hier nog niet gehoord. De berekeningen lijken nu weer gunstiger. Maar voorlopig nog niet hogerop. Daar dooit het nog een hele week stevig door.

gemglb12_TT2m

De gekste berekeningen komen momenteel van het Canadese model dat het gewoon vanaf 2 januari in heel Europa laat winteren. Ook in de Lage Landen. Het Amerikaanse en Europese model berekenen niets van dit. Spannend.

gfs2312-12

Kijk maar wat het Amerikaanse model doet op +228. Teflon! Maar geleidelijk gaat er sneeuw doorzetten naar de Alpen.

ensFraAlp2312

Nou kijk eens op deze in de reacties al veel besproken pluim voor Savoie Mont Blanc. De noordelijke Franse Alpen dus. De scherpe overgang 4 dagen na volle maan (ja altijd 4 dagen na volle maan heb je een kentering – NOT!). De kentering zit hem vooral in de neerslag. Van kurkdroog naar fors nat of sneeuwend. Vanochtend heb ik al gewaarschuwd dat het nog niet gezegd is dat het meteen met sneeuw met een lage sneeuwgrens begint. Een of twee dagen regen tot op 1500m al dan niet afgewisseld met sneeuw zijn goed denkbaar. Maar met zo’n Canadese uitbijter is alles nog wel wat onzeker.

PS Morgen komt dan eindelijk mijn 2e BV – beetje drukke dag gehad. Errug leuk wat we hieronder lezen van Eric en Stefan. Gefeliciteerd mannen!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

62 reacties

Gesloten voor reacties.