Het is zomertijd! De zomer komt eraan. De strandtenten en terrassen in de steden draaien overuren. Het is de tijd dat we op Wintersportweerman.nl wél dagelijks of zelfs 2 of 3 keer per dag blijven berichten – gewoon de hele zomer door – maar dat kan alleen door de berichten sterk in te korten. Als we dat niet zouden doen zou er geen tijd zijn de vernieuwingen in gang te zetten die deze site voor jullie ook volgend jaar weer een feest zullen maken. Als er wisselingen zijn in de weermodellen voor de Alpen lees je het hier. Maar soms pikken we BBQ-weer kansen v oor de lage landen of interessant weer in vakantiebestemmingen erbij. Vandaag op zondag starten we met een plaatje van een kerk in Vologda.  

ensVologda2903

Vologda ligt tussen Moskou en St. Petersburg en het wordt daar een volle week lang nog eens op en top winter. Nu we toch in deze hoek zitten en om dat ik weet dat er tuinders op deze website meelezen even aandacht voor de dramatische situatie van het wintergraan in de Baltische staten. Door de sneeuwloze winter is tot wel 80% van het opkomende gewas vernietigd. Het zal opnieuw moeten worden ingezaaid. Zie hierrrr. De komende week zal er weer veelvuldig nachtvorst zijn maar zo bar als in Vologda wordt het niet daar in de nabijheid van de Oostzee. De kou die over Vologda gaat stromen vloeit trouwens helemaal uit tot over de Krim waar het niet vriest maar voor de bewoners wel brrr is.  

vologdaweather

Als pure winterliefhebber moet je niet naar het Edelweisshaus in Königsleiten zoals een gezellige groep lezers van deze site deze week gaat doen. Want daar gaan we eindelijk eens in shorts op de piste op de foto. Nee als pure winterliefhebber vlieg je op Moskou en stap je dan op de trein naar Vologda (zie Wikipedia). En dat is dus niet in Siberië of zo maar in Europa al naar gelang je definitie daarvan. In Siberië hebben ze trouwens vergelijkbare temperaturen momenteel. De diepste winter is daar voorbij. 

In de reacties natuurlijk graag aandacht voor waar jullie aandacht voor willen! 


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

12 reacties

Gesloten voor reacties.