wallack

Hoe mooi is deze plaat van het Wallackhaus aan de Grossglockner Hochalpenstrasse. Komt de maan op? Volg het hier!

grossglockner

Nou de maan is al op. Zoals je hier ziet bij de Grossglockner zelf. Volg hier.

maandagfront

Morgen mooi weer zoals beloofd. Maandag passeert een groot occlusiefront.

donderdagonweer

Daarna dagelijks warmer met een zuidwestelijke stroming. Donderdagmiddag culminerend in temperaturen van meer dan 25ºC meteen gevolgd door….onweer! Heftige kaart van de CAPE zeg. We gaat het in de gaten houden.

Gisteren sneeuw in Wales? Extreem hoor! In elk geval is in de provincie Missiones in Argentinië voor het eerst in 51 jaar sneeuw gevallen. Ja het is daar winter nu. Maar daart heeft het dus voor het laatst gesneeuwd in 1965. Dat wil zeggen: vlak voor mijn geboorte. Voor klimaat heb je veeel jaren nodig. Een mensenleven is te kort.

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

11 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.