Zondagochtend over een week moet het gebeuren. Het staat nu zo consistent in de berekeningen dat het echt niet meer kan uitblijven. Alleen een smalle kuststrook zou nog wel eens groen kunnen blijven, maar eigenlijk verwacht ik juist aan de kust veel sneeuw. Noem het mijn eerste boude voorspelling van deze winter!

Tja hoeveel lijntjes wijzen niet op sneeuw volgende week? Vrijwel geen. En je ziet dat het vanaf morgen lokaal al licht kan sneeuwen. Dat is dan uit het oosten wat uit Duitsland komt binnen waaien.

Uiteindelijk gaan we deze kant op. Een volledig ingesneeuwd Europa. Geen bittere Siberische kou in zicht. Maar wel zeer extreem als je naar Spanje, Italië, Griekenland, Turkije en Noord-Afrika kijkt!

Donaties blijven welkom om dit plekje op internet open te houden!

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Inloggen om te reageren, doe je via deze link.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

sneeuwfanaat(Ron) · 2 januari 2021 op 10:24

Kijk dat zijn mooie berichten Hajo!Ik hoop het echt dat je boude voorspelling uit komt ,dat hebben we welverdiend hier in de ll.Gfs0 h komt vanmorgen zelfs met een heus plat low op de proppen,dat zou veel sneeuw betekenen voor vooral de kuststrook idd.

    sneeuwfanaat(Ron) · 2 januari 2021 op 10:27

    Pat low= natuurlijk polar low

Kirsten_dl · 2 januari 2021 op 12:16

Inderdaad, zoals Ron reeds schreef, echt leuke en vooral mooie berichten @hajo !
Mooie vooruitzichten ook alweer dus duimen dat het nou echt wel een keer gaat lukken.

Tim · 2 januari 2021 op 12:41

Waar kunnen we tekenen voor een sneeuw dump in Nederland zou mooi zijn een dikke laag sneeuw.

Hajo · 2 januari 2021 op 13:05

Dikke laag sneeuw is nog niet echt in perspectief. Blijft dat men zal moeten accepteren in een plat landje op zeeniveau te wonen met overwegend aanlandige wind.

Erik · 2 januari 2021 op 15:49

Dochterlief maakt zich wat zorgen om jouw tekst over sneeuw aan de kust ze wil (pappa wil t ook graag weten) hoe je de kansen inschat voor sneeuw in het oosten van Nederland en specifieker in de buurt van Doetinchem ?

Gesloten voor reacties.