Zondagochtend over een week moet het gebeuren. Het staat nu zo consistent in de berekeningen dat het echt niet meer kan uitblijven. Alleen een smalle kuststrook zou nog wel eens groen kunnen blijven, maar eigenlijk verwacht ik juist aan de kust veel sneeuw. Noem het mijn eerste boude voorspelling van deze winter!

Tja hoeveel lijntjes wijzen niet op sneeuw volgende week? Vrijwel geen. En je ziet dat het vanaf morgen lokaal al licht kan sneeuwen. Dat is dan uit het oosten wat uit Duitsland komt binnen waaien.

Uiteindelijk gaan we deze kant op. Een volledig ingesneeuwd Europa. Geen bittere Siberische kou in zicht. Maar wel zeer extreem als je naar Spanje, Italië, Griekenland, Turkije en Noord-Afrika kijkt!

Donaties blijven welkom om dit plekje op internet open te houden!

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Inloggen om te reageren, doe je via deze link.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

8 reacties

sneeuwfanaat(Ron) · 2 januari 2021 op 10:24

Kijk dat zijn mooie berichten Hajo!Ik hoop het echt dat je boude voorspelling uit komt ,dat hebben we welverdiend hier in de ll.Gfs0 h komt vanmorgen zelfs met een heus plat low op de proppen,dat zou veel sneeuw betekenen voor vooral de kuststrook idd.

    sneeuwfanaat(Ron) · 2 januari 2021 op 10:27

    Pat low= natuurlijk polar low

Kirsten_dl · 2 januari 2021 op 12:16

Inderdaad, zoals Ron reeds schreef, echt leuke en vooral mooie berichten @hajo !
Mooie vooruitzichten ook alweer dus duimen dat het nou echt wel een keer gaat lukken.

Tim · 2 januari 2021 op 12:41

Waar kunnen we tekenen voor een sneeuw dump in Nederland zou mooi zijn een dikke laag sneeuw.

Hajo · 2 januari 2021 op 13:05

Dikke laag sneeuw is nog niet echt in perspectief. Blijft dat men zal moeten accepteren in een plat landje op zeeniveau te wonen met overwegend aanlandige wind.

Erik · 2 januari 2021 op 15:49

Dochterlief maakt zich wat zorgen om jouw tekst over sneeuw aan de kust ze wil (pappa wil t ook graag weten) hoe je de kansen inschat voor sneeuw in het oosten van Nederland en specifieker in de buurt van Doetinchem ?

Gesloten voor reacties.