obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Volgende giga-dump staat alweer in de rij, opmaat voor een Europese winter?

check ook eens

117 Reacties

 1. Stefan Kaptein schreef:

  Morgen de rit naar Brixen maken om te scheppen en re skiën. Daarna moet ik vanaf 15 januari twee weken werken, maar ik denk dat ik daarna ook weer naar Oostenrijk moet om de boel sneeuwvrij te maken. Ik zeg topwinter.

  • Ik ben zo blij voor je!
   Eindelijk eens echt winter en sneeuwhoeveelheden waarvan je al jaren droomde en hoopte.
   Geniet ervan en hou het veilig.

  • EKlop schreef:

   Post je morgen een update over je reis? Je hebt ideale weersomstandigheden voor deze rit. Precies zoals je graag hebt met veel sneeuw, vertraging en ketting kilometers. Een echte uitdaging, waar ieder uur extra als een bonus voelt.

   • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

    Eindelijk is jouw echte winter gekomen Stefan!!Geweldige sneeuw daar ,zoals het hoort.Geniet ervan want dit is extreem hoor

    • Stefan Kaptein schreef:

     Dat ik dit een echte winter vind in de alpen mag wel duidelijk zijn, maar ik hoop toch dat ik mijn enthousiasme ook op anderen kan overbrengen. De “winter” in Nederland is natuurlijk helemaal niks, heb gisteren nog heerlijk gesurft op het IJsselmeer, we hadden daar moeten schaatsen. Ik vind het echt sneu voor de mensen die echt niet richting de alpen kunnen, maar als je wel kan is mijn motto: Nee, je moet thuisblijven. Ik hoop dat februari nog wat winterweer naar de lage landen gaat brengen, maar ik ben bang dat het niet veel zal zijn, maar laten we ons verrassen. Tot die tijd ga ik zovel mogelijk naar Oostenrijk om te genieten van sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw.

     • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

      Ik heb ook kitegesurfd op de hoek (van Holland)was geweldig.Idd ll geen winter voorlopig helaas.

     • Harm schreef:

      Winter in Nederland zoals deze nu is, is inderdaad drama. Ik duim voor vorst opdat we straks lekker kunnen schaatsen maar helaas zit dat er voorlopig nog niet in. Ik ben ook wel lichtelijk jaloers op je Stefan, dat je zo vaak naar de bergen kunt. Hoe lekker!!

      Nog 5 weken, dan mag ik voor de eerste keer dit jaar.. 🙂

     • EKlop schreef:

      Vergeet niet; er zijn ook veel mensen die niks om winterweer geven.
      En; Nederland is geen winterland, dan moet je iets naar het noorden verhuizen, dan ben je zeker van sneeuw en ijs. Dus voel je niet rottig voor die mensen in de LL, je hebt er toch geen invloed op.

  • Jorne schreef:

   Nou Stefan, er staat je wat te wachten, ben net anderhalf uur bezig geweest, flinke workout! Enjoy

 2. Marco schreef:

  Hoi Jorne,
  Lekker lezend bericht.
  Nu dat Hoog zijn kansen krijgt… meteofictie=–>is er een gerede kans dat dit hoog ook richting de Alpen kan schuiven voor een wat zonniger type weer? Gr, Marco

 3. Kris Mampaey schreef:

  Jorne, even een technische vraag: Nu wordt er geregeld de GFS Para mee opgenomen in de berichten en de commentaren. Is dit een nieuw model of hoe moet ik dit interpreteren? Ik meen me niet te herinneren dat dit de vorige jaren aanbod kwam of het viel me toen niet op.
  In ieder geval kijken we alle dagen met spanning uit naar het verloop van de omstandigheden.

  Eind volgende week vertrekken we naar Samoëns 1600 in het Grand Massif en ben met de huidige neerslag en die er nog moet aankomen, eindelijk wat meer gerust over de sneeuwhoogte. Het gebied is momenteel maar voor de helft open vanwege de beperkte sneeuwhoeveelheid. Om een hele week enkel op blauwe en groene pistjes te gaan skiën, daar doen we het echt niet voor.
  Ik ben al bij al toch blij met onze bestemming en het kan nog reuze gaan meevallen.
  Vorig jaar zelfde periode zaten we in Saalbach en met de huidige omstandigheden…….. tja!

  • HansS schreef:

   De Para zou de huidige hoofdrun moeten vervangen, zou een verbeterde versie moeten zijn dus. Vandaar dat hij nu iedere keer meegenomen wordt, dat wil echter nog niet zeggen dat hij al even betrouwbaar is als de huidige hoofdrun. Wat daadwerkelijk de betrouwbaarheid is, vind ik moeilijk te zeggen, echter wat me wel is opgevallen is dat hij de afgelopen weken veel vaker een positief winterbeeld heeft geschetst dan de gewone hoofdrun, maar dat dit tot nu toe niet is uitgekomen.

   • Stefan Kaptein schreef:

    Helemaal mee eens HansS,. Die para geloof ik voor geen ene moer. Iedere keer mooie winterse plaatjes voor de lage landen, maar nog 0x uitgekomen dus verbetering…..echt niet (tot nu toe).

  • Jorne schreef:

   Le Grand Massif is een geweldig leuk gebied! Ook met minder pistes ga je je daar zeker vermaken!

  • Harm schreef:

   Leuk gebied hoor, met zalige pistes richting Morillon en Les Carroz, lekker door de bossen..

   Ga ook eens eten bij La Luge a Teran (ligt wat afgelegen aan de Dahu piste richting Samoëns 1600). Heel leuk tentje met erg goed eten en erg vriendelijke bediening. Wel vaak vol dus kan zijn dat je even buiten moet wachten (of reserveren)..

   • Kris Mampaey schreef:

    Dank voor de tip Harm. We kennen het gebied al vrij goed. Het is de derde maal dat ik er naar toe ga en het zit zeker in mijn top 5 van de gebieden in de Alpen.
    We logeren in https://chaletegloo.fr/
    Deze chalet in Samoëns 1600 ligt wat afgezonderd en geïsoleerd boven op de berg. Je kan er enkel bij met een sneeuwscooter om je bagage terplekke te krijgen. Het is een magische plek met een fantastisch uitzicht.

 4. Ron schreef:

  We hebben nu al behoorlijke tijd NW-wind in NL. Nu meen ik mij toch te herinneren dat dat nog niet zo heel lang geleden een garantie was voor in ieder geval natte sneeuwbuien maar die zien we ook niet meer, wel 7 graden boven nul. Is dat toevallig door de hete zomer dat de zee veel warmer is of is deze sowieso al warmer dan pakweg 15 jaar terug?

  • Marcel H schreef:

   Goeie vraag, ben ook benieuwd naar het antwoord..

   • HansS schreef:

    Haha, maar zoals gewoonlijk is het antwoord natuurlijk niet helemaal eenduidig. Warmere zeewatertemperatuur dan normaal kan zeker een invloed hebben, maar wat de actuele staat is vs de ‘normaal’ weet ik niet. Wel weet ik dat de echte NW-sneeuwbuien vaker pas in Februari/Maart voorkomen ivm het dan verder afgekoelde zeewater. Van belang is echter ook gewoon de temperatuur op hoogte en daardoor ook vaak het herkomstgebied van de bovenluchten. Vaak kun je hiervoor de isobaren volgen om een indicatie te krijgen. Als je dat nu doet, zie je dat het hogedrukgebied zich uitstrekt tot ongeveer ijsland en daarna naar het westen toe terug naar beneden buigt, waardoor onze ‘luchten’ wel via ijsland, maar niet via bv de noordpool komen. Hierdoor is de lucht op geringe hoogte langere tijd in niet extreem koude streken geweest en dus enigszins opgewarmd.

    Dat is een van de redenen waarom we zo graag een verbinding zien met het groenlandhoog, als er dan toch een depressie uit komt zakken, bestaat er geen andere mogelijkheid meer dan dat de stroming van zeer noordelijk afkomt, waardoor koudere bovenluchten en vanwege de nog noordelijkere component minder opwarming op geringere breedtes.

    Mijn vuistregel is altijd dat in Februari/Maart een NW genoeg kan zijn, maar voor sneeuw in December/Januari moet je ofwel duikende laagjes hebben ofwel een echte Noord stroming met bij voorkeur een groenlandhoog.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Voor wat betreft die noordwesten wind moet je kijken wat het brongebied is van de lucht die wij in de LL over ons heen krijgen. Momenteel wordt die lucht met de wijzers van de klok mee aangevoerd van vrij zuidelijke breedten en/of legt een erg lange weg (duizenden kilometers) af over de Atlantische oceaan.
   Voor hagel- en sneeuwbuien moet de (boven)lucht van veel noordelijkere breedte komen.. en dan moet er qua luchtdrukverdeling dus wat veranderen. Een bovenlangs trekkende depressie of hogedruk verder op de oceaan met de punt veel noordelijker bijv..

 5. Roland Bodegraven schreef:

  Skigebied sonnenkopf bij wald am arlberg is helemaal dicht. Dus yep er zijn gebieden dicht.

  • Arnpen schreef:

   In de Zugspitzarena is de Ehrwalder Alm helemaal dicht en de Grubigstein in Lermoos grotendeels. De Marienberg in Biberwier en Wetterstein in Ehrwald zijn wel grotendeels open.

 6. Jeroen schreef:

  Jorne en Hajo, jullie hebben duidelijk jullie draai gevonden. Ik geniet volop bij het lezen van jullie posts! Blijf ‘dumpen’ 🙂

 7. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs 6 wederom de mooiste meteofictie !!!!!voor ll en Alpen.Steeds die worst voor de ll is wel bizar.

 8. Erik schreef:

  Sneeuwfanaat euhm waar zie jij een goede run voor de ll???? De nieuwe gfs is wederom drama voor nl. Zelfs tot 384h.

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Joh is allemaal meteofictie dus geen Waarde aan hechten .Maar jij ziet toch ook die depressie om het azorenhoog duiken en dus vuile winter in de ll

 9. joke,riederalp schreef:

  Ja, ik moet echt wel aan de bak vandaag, niet zo als in Oosterijk maar toch. Gisterenavond de piste voor huis(de riederfurka) netjes geplet en daaroverheen een heerlijk dons dekbed. Net kwam er een skiklas langs met indianenkreten van plezier! 1 groot feest.

 10. Roger74 schreef:

  @Jorne hier nog iets van meegekregen gisteravond?

  Lawinenabgang in Hopfgarten
  https://tirol.orf.at/news/stories/2957630/

 11. Roy schreef:

  Jaja en het gaat soms lekker tekeer in de ‘Espace Diamant’! Hoeveel er precies gevallen is, is moeilijk te meten, mede door de wind maar ik hou het tot nu toe op 8 -12 cm beneden en boven 12-20 cm. En dat maakt een verschil kan ik je zeggen! Het is precies een hoogte waardoor alles er weer als een wit laken uitziet. Gaatjes en geultjes gevuld en condities weer subliem! Skien weer mogelijk tot aan de voordeuren van de accommodaties ook altijd fijn!! Fijne dag allemaal! 🙂


  

 12. Jesse schreef:

  Als ik het goed lees dan nemen de kansen iig toe dat oostenrijk na de 15e wat tijd krijgt om op adem te komen? Dan zou de sneeuw zich wat kunnen gaan zetten

 13. Hoe is het eigenlijk met de vooruitzichten voor volgende week of de week erna?
  Is het verstandig om naar de Oostenrijk af te reizen aangezien heel wat liften gesloten zijn vanwege de hevige sneeuwval en lawinegevaar?

  • Marco schreef:

   Als ik zo kijk wordt het weer langzaam rustiger vanaf aankomende dinsdag. Lijkt me dat vanaf het weekend langzaam alles weer open gaat?

   • Dat wordt nog even afwachten vermoed ik, Lech, Warth & Schröcken zijn inmiddels ook van de buitenwereld afgesloten vanwege hevige sneeuwval en kans op lawines.
    En laat dat nou net de locatie zijn waar ik naartoe wens te gaan. 😉

 14. Jesse schreef:

  Het is natuurlijk allemaal nog zooo ver vooruit, maar ik hoop er ook op! Zou jammer zijn als al die vakantieganger nauwelijks kunnen skien de komende week/weken

 15. Marcel schreef:

  Hoi Hajo/Jorne,

  Is onderstaande link een webcam bij jullie in de straat ?? Kwam hem toevallig tegen.
  https://www.tirol.gv.at/verkehr/strassenbau-und-strassenerhaltung/webcams/webcam-l-42-penningbergstrasse/

 16. EKlop schreef:

  Het aantal wegafsluitingen in Oostenrijk is echt extreem nu :S
  De kaart is door de afsluitingen straks niet meer zichtbaar….
  https://www.oeamtc.at/verkehrsservice/

  Goede feed actuele situatie:
  http://liveblog.tt.com/live/winter-in-tirol

 17. NV schreef:

  Bramberg pistes nu net dicht gegaan. Volgens de liftmannen door een lawine…

 18. Destiny schreef:

  Lawine in hopfgarten dorp lees ik net? Kom er maar in Jorne.. 🙂

 19. Hanjo Vd Berg schreef:

  De hele week geeft bergfex voor regio Vorarlberg rond de 50 cm voor vandaag en ineens hebben ze opgeschaald en staat er voor vandaag meer dan 1 meter? Ben benieuwd. Als dit met de komende westcirculatie zo doorgaat komen ook de gebieden in de (Vor)Arlberg in de gevarenzone … gelukkig gaan we pas over 6 weken maar dat er genoeg sneeuw zal liggen is al wel duidelijk.

 20. Remko schreef:

  Op termijn inderdaad een laag dat de neiging heeft over of net onder ons land te trekken . Mooi, of vuil weer of de winter in . Probleem is dat het hoog volgens GFS nauwelijks omhoog wil en de oude, lees huidige drukverdeling, in ere hersteld, maar goed dit is nog 10 dagen ver ( weg).

 21. Martijn sonnenberg schreef:

  Arlberg schnellstrasse vanaf Brings kettenpflicht voor LWK > 3,5ton!
  Dat is min of meer vals plat lopende weg. Gaat goed te keer daar!

 22. Video werd een uurtje geleden geüpload:

 23. Artus Missorten schreef:

  Wat een sneeuwval in Oostenrijk dit jaar, maar het is wel jammer dat de noordelijke West-Alpen – zoals Champéry – eerder buiten schot blijven. Ik bedoel hiermee dat deze regio’s geen meters sneeuw hebben gekregen/gaan krijgen.

  De sneeuwhoogtes in Oostenrijk zijn uiteraard indrukwekkend, maar we hebben nog zeker geen recordwaardes bereikt. In bijv. Langen im Arlberg (1270 m) lag er op 28/01/1968 330 CM !!!

  De maand en de winter zijn uiteraard nog niet om !

  http://www.zamg.ac.at/medien/static/aussendungen/zamg_schneerekorde_130117.pdf

 24. Artus Missorten schreef:

  Een vrij off-topic vraag :

  Aanstaande februari word ik 16 jaar oud en daarom hebben mijn ouders voorgesteld om tijdens een verlengd weekeinde eind januari, te gaan skiën in een skigebied naar keuze in de Alpen.

  Ik ben van jongs af aan in Champéry gaan skiën. Nu dacht ik om eens ergens anders te gaan skiën ; ik dacht aan ofwel Andermatt-Sedrun of aan Ski Arlberg.

  Waaraan dragen jullie je voorkeur weg ? Ik ben een skiër die graag sportief skiet (en mijn ouders ook) en niet gaat skiën omwille van après-ski gelegenheden of veel winkels. Daarom dachten we aan Stuben am Arlberg in Ski Arlberg, dat centraal gelegen ligt en aan Andermatt of Sedrun voor de regio Andermatt.

  Graag hoor ik jullie meningen/ tips hierover.

  Bij voorbaat dank.
  Artus

  • Ski-Arlberg kan ik alvast zeker aanraden! Ben zelf al een kleine 35 jaar fan dus veel ervaring heb ik met die regio niet. 😉
   Nee serieus, ik kan het ginds van harte aanbevelen, een prachtige regio met wondermooie natuur en overvloed aan pistes, van poep simpel tot ver gevorderd.
   Wij gaan steeds skiën te Warth-Schröcken met daarop aansluitend Lech-Zurs en dat is gewoonweg formidabel, al blijf ik meestal gewoon te Warth-Schröcken vanwege het lage hautaine (ik hoef geen m’as-tu vu) gehalte naast me in de stoeltjeslift of achter me op de piste.
   Winkels zijn er nauwelijks, op de lokale supermarkt en enkele sportwinkels na, te vinden in Warth. Ook de aprés-ski is wel aanwezig maar daaraan doe je mee of niet.
   Hotels te Warth zijn wel aan de prijzige kant maar dat hangt ook helemaal af van je budget en voorkeuren.

   • Artus Missorten schreef:

    Dank voor antwoord! Ik denk daarentegen wel dat Warth niet heel centraal gelegen ligt in het skigebied in tegenstelling tot Stuben.?

    De vraag is natuurlijk ook wat het sportieve gedeelte is van het skigebied. Is dat eerder St. Anton of Zürs of Schröcken-Warth ?

    Ik heb als ‘nuljarige fan’ al heel veel ervaring met die regio . Dus alle extra informatie over deze regio is welkom en ook over Andermatt-Sedrun, indien er hiervan kenners zijn.

    • Remko schreef:

     Dan zou ik toch eerder richting Brig gaan , gebied Aletch met o.a. Riederalp.

    • Roland Bodegraven schreef:

     Stuben is prachtig en mooi centraal in het gebied. Heel sfeervol klein dorpje.

    • Skiwi schreef:

     Zijn jullie vooral piste-skiërs of toch eerder poeder- en freerideliefhebbers?

     Voor freeride zit je nergens beter dan in Ski Arlberg! Andermatt schijnt op dat vlak ook een topper te zijn, maar daar heb ik persoonlijk geen ervaring mee.

     Maar naar mijn mening zijn er betere “pistegebieden” te vinden, denk dan aan Ischgl/Samnaun of Serfaus-Fiss-Ladis

     • Artus Missorten schreef:

      We zijn beiden, zowel freeriders als piste, maar toch eerder piste-skiërs.

      De reden waarom ik het over Ski Arlberg had en niet over Ischgl had is omdat we geen dronken mensen op de piste willen hebben en niet over Serfaus-Fiss-Ladis, omdat we de grote drukte willen vermijden en ons niet in Nederland 2.0 willen wanen.

      Maar zijn deze redenen misschien ongegrond ? Kun je deze ontkrachten ?

      Bij voorbaat dank.
      Artus

     • Skiwi schreef:

      Ski Arlberg zal niet minder druk zijn SFL hoor, zeker op de belangrijke knooppunten! Maar eind januari zijn beide gebieden weliswaar niet leeg, maar van overdreven drukte is dan ook geen sprake.

      En zo erg Nederland 2.0 is het in SFL nu ook niet (Fiss misschien een beetje, maar zeker niet vergelijkbaar met Gerlos, Kirchberg, Westendorf of andere Hollandse enclaves, maar Serfaus is gewoon internationaal en Ladis de rustige uithoek), als Belg zou me dat anders toch behoorlijk irriteren 😉

      In Ischgl is er eigenlijk maar één afdaling (die van de Paznauner Thaya naar het dorp) waar je soms dronken mensen tegenkomt en dan ook enkel op het eind van de middag (na 15u). Maar eind januari zal het daar ook op dat vlak goed meevallen. En wil je echt rustig zitten qua dorp zoek dan een hotel in Samnaun aan de Zwitserse kant

      Maar goed, als je graag ook gaat freeriden dan is Ski Arlberg wel een aanrader, ik zou dan zeker een dagje een gids boeken. Wij zijn vorig jaar een dagje op pad geweest met Hans van https://alloffpiste.com/ wat een ongelooflijk fantastische en leerrijke ervaring was!

     • Roland Bodegraven schreef:

      In stuben boek je een dagje voor 100 euro bij arlberg alpin, dan ga je met groep. Eerst mooi hiken naar een top. Echt fantastisch!

     • Skiwi schreef:

      Dat hiken hoeft op de Arlberg nauwelijks, er zijn enorm veel freeride hellingen die met de skiliften bereikbaar zijn. Wij hebben vorig jaar 2 keer 10 minuutjes moeten hiken, voor de rest enkel met de lift naar boven

     • Martijn sonnenberg schreef:

      Ik ben net als Kirsten een groot fan en jaarlijkse bezoeker van de Arlberg regio. Momenteel is er met de grote sneeuwval niet goed te komen, eind januari zal het daar vermoedelijk helemaal top zijn. Stuben en Zurs liggen dan meest centraal in het gebied, zowel on als offpiste. Beiden met verder vrij rustige dorpjes, zonder al te veel apres ski. St anton heeft dit natuurlijk wel, met aan het einde van de dag zeker de nodige beschonken mensen, maar die zul je als je een van de andere dorpen kiest niet tegenkomen.

    • Het aantal Nederlandse nummerplaten kan je te Warth op één hand tellen, héél weinig Nederlanders gaan naar of kennen deze regio.
     Ik heb niks tegen Nederlanders maar ik hoop wel dat het zo blijft in de toekomst.
     Warth ligt inderdaad iets minder centraal dan Stuben en dat merk je ook aan de rust op de pistes, vaak staan de parkings volgepropt en ski je toch helemaal alleen.
     Ik denk dat Warth toch ook wel e.e.a. te bieden heeft op sportief vlak, er zijn pistes voor elk wat wils. Ook off-piste is geen probleem.

     Kijk anders ook een keer op https://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=144&t=60139&sid=0547709e1ddda409bd88072679d8a261 en https://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=46&t=60519&sid=b41d57d3d7db607d101ee9de8387109b
     om een beter idee te krijgen oer dit prachtige skigebied.

     • Artus Missorten schreef:

      Iedereen is zeer vriendelijk bedankt voor de vele informatie. Het zal dus waarschijnlijk ofwel Stuben/Warth ofwel Andermatt worden, als een Andermatt-kenner hierover meer kan vertellen.

      Kirsten ; bedankt voor de tip. We gaan – als Belgen – misschien Warth overwegen, om weinig Nederlanders tegen te komen 😉

     • Artus Missorten schreef:

      Nog een vraagje. Zijn er buiten Warth ook nog andere rustige delen in Ski Arlberg ? Zug? Rendl ? Albona ?

     • Skiwi schreef:

      Rendl valt mee, Albona ook (wel nog 2 trage liften daar).

      Zug niet, die lift daar (Zugerberg) is een oude, crappy, trage 2-persoonslift die dan ook nog eens onderdeel is van de Weisse Ring en de Run of Fame, waardoor je als je pech hebt daar makkelijk een half uur kan staan schuiven. En als je van Zürs komt heb je daarvoor wellicht ook al 20 minuten staan drummen aan de Madlochbahn.

      Niet te missen qua pistes/routes zijn voor mij:
      – Zürser Täli (nr 10) vanaf de Muggengrat naar Zürs
      – de Langer Zug (nr 37, steilste afdaling van Oostenrijk)
      – afdaling Albona -> Stuben (S3 en S2)
      – de zwarte pistes aan de Gampen en Kapall kant (22, 25, 35)
      – R1 en R2 aan de Rendle kant
      – Madloch (al kan die wel druk zijn)

      Voor de rest niet zo geweldig qua pistes, veel drukke pistes (nagenoeg alle pistes van de Run of Fame kunnen een drama zijn)…

      (in Warth ben ik nog niet geweest)

 25. marcelvdh66 schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/furkajoch-190109-1600-hd.jpg

  het furkajoch houdt ons al 30 uur in spanning….welke hoogte gaat het worden

 26. Roland Bodegraven schreef:

  Eerst was het nog mogelijk om tussen lech, zurs en zug te rijden, maar nu is het echt elk dorp voor zichzelf aangezien de wegen lech-zurs en lech-zug een uur geleden ook vanwege lawinegevaar gesloten zijn.

  Heftig hoor. Mijn pa gaat met een groepje vrijdag die kant op om de caravans sneeuwvrij te maken. Eena zien of ik tijd vrij kan maken.

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG-20190109-WA0001.jpg[/img]

  Ligt genoeg!

 27. Asten (Harmelen) schreef:

  Gfs runs blijven prima voor de Alpen. Ook sneeuwkansen voor de zuidkant (wel veel minder dan noordkant maar toch). Prima in de zin van: géén föhn en geen stromende regen.. Dit iig de komende 240 uur. Daarna… ach, bekend verhaal maar liever zulke meteofictie dan signalen met dikke föhn en regen.

 28. Jeroen schreef:

  Gaat zondag de temperatuur niet tijdelijk omhoog waardoor de sneeuwgrens in Oostenrijk op 1000m komt?

 29. Jorne schreef:

  Ga nu beginnen aan bericht, dit wordt me er eentje hoor…
  Refreshennnn maar

 30. Jesse schreef:

  Je gaat ons vast vertellen dat oostenrijk zon krijgt, italie en frankrijk een bak sneeuw, en dat we over 2 weken op de schaats staan, kom maar door!

 31. Hans schreef:

  Dolomieten, pp Val Gardena………..sneeuwsignalen en lachende blijde gezichtjes…. 🙂 🙂

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/graphe3_1000___11_8_46_6__png-VG-9-1-2019.gif[/img]

  • Hans schreef:

   De controlerun laat dat heel mooi zien op de kaart….

   [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/gens-0-1-324-9-1-2019.png[/img]

  • Harm schreef:

   Alles is mooi momenteel. Eerst over 5 weken naar Oostenrijk en 3,5 week daarna naar de Dolomieten…

   • Hans schreef:

    Zuidelijk mag wel wat gaan vallen…….ach, 1 Genuadepressie en het is BINGO!
    Waar ga je heen Harm?

    • Harm schreef:

     14 februari Dorfgastein (3 dagen piste) en 16 maart Moena..

     • Hans schreef:

      Dorfgastein……….heel sfeervol (iig met Kerst) net als Bad Hofgastein. Leuk skigebied.
      Bad Gastein =een blokkendoos.
      Moena nooit geweest. Ga zelf naar VG.

     • Harm schreef:

      Ben benieuwd naar beide. Enkel een keer op de Kitzsteinhorn geweest begin november 2011 en verder altijd in Frankrijk. Italië kom ik altijd in de zomer, maar nu ook eens in de winter kijken. Heb er zin an..

     • Hans schreef:

      1x Hofgastein geweest. Zomers in Italië o.a. Dolomieten. Nu sinds vorig jaar de DOLO’s……. ga je ECHT geweldig vinden Harm.

     • Harm schreef:

      Daar ga ik vanuit Hans, culinaire genot met sneeuw verenigd kan niet verkeerd uitpakken.. 😉

 32. Artus Missorten schreef:

  Weet iemand wanneer er statistisch gezien de meeste sneeuw valt en welke week/2 weken de meest sneeuwrijke zijn ?

 33. Pim schreef:

  Een positieve run voor de Alpen zou mijn inziens in ieder geval betekenen dat Oostenrijk voorlopig geen sneeuw meer krijgt. Ja ik herhaal géén sneeuw…

 34. Hans schreef:

  Kijk meestal naar Zell am See………….idd voorlopig valt er niets meer…………

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/graphe3_1000___12_8_47_32__png-Zell-am-See-9-1-2019.gif[/img]

 35. Hans schreef:

  EC loopt binnen………. verwacht (lees:hoop) op 216h een uitbijter 😉

 36. Ik plaats hem alvast hier een keer, speciaal voor de die-hard Arlbergfans onder ons, en later nog een keer in de avondupdate voor wie hem hier heeft gemist:

  https://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=46&t=60519&start=100#p5186005

  #timetoplay #MIAC2021

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.