Nog slapende Heinzi staat alweer met de voetjes in de sneeuw

d

De mooiste website om herfstige dumps op de volgen is Kaikowetter.ch van de Zwitserse weeramateur Kai Kobler. Op een reeks speciale pagina’s (klik hier) heeft hij voor alle Zwitserse bergregio’s webcams onder elkaar gezet in volgorde van hoogte. Zo kun je live precies volgen hoe de sneeuwgrens zich ontwikkelt.

Op de pagina voor het Berner-Oberland komen we op 1950m ons geliefde sneeuwkanon Heinzi tegen die nog volledig in zomerslaap toch al met de voetjes in de sneeuw staat. Om te zien wanneer de sneeuwval start in Chamonix kijk je gewoon op snoweye.com, waar je bij Vorarlberg ook perfect kunt volgen waar en hoe snel de sneeuwval Oostenrijk binnentrekt. Ga naar de sneeuwradarpagina van deze website om de meest intense neerslagzones te volgen.

Hieronder nog twee actuele cams…

Stelviopass
 

Elm

De website sneeuwreporter.nl is er ook nog steeds. Hier kun je zelf opmerkelijke cams uploaden. Of doe dit gewoon op de wintersportweer facebook pagina.

Categorieën: Dumps

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!