Nog slapende Heinzi staat alweer met de voetjes in de sneeuw

d

De mooiste website om herfstige dumps op de volgen is Kaikowetter.ch van de Zwitserse weeramateur Kai Kobler. Op een reeks speciale pagina’s (klik hier) heeft hij voor alle Zwitserse bergregio’s webcams onder elkaar gezet in volgorde van hoogte. Zo kun je live precies volgen hoe de sneeuwgrens zich ontwikkelt.

Op de pagina voor het Berner-Oberland komen we op 1950m ons geliefde sneeuwkanon Heinzi tegen die nog volledig in zomerslaap toch al met de voetjes in de sneeuw staat. Om te zien wanneer de sneeuwval start in Chamonix kijk je gewoon op snoweye.com, waar je bij Vorarlberg ook perfect kunt volgen waar en hoe snel de sneeuwval Oostenrijk binnentrekt. Ga naar de sneeuwradarpagina van deze website om de meest intense neerslagzones te volgen.

Hieronder nog twee actuele cams…

Stelviopass
 

Elm

De website sneeuwreporter.nl is er ook nog steeds. Hier kun je zelf opmerkelijke cams uploaden. Of doe dit gewoon op de wintersportweer facebook pagina.

Categorieën: Dumps

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.