Nog slapende Heinzi staat alweer met de voetjes in de sneeuw

d

De mooiste website om herfstige dumps op de volgen is Kaikowetter.ch van de Zwitserse weeramateur Kai Kobler. Op een reeks speciale pagina’s (klik hier) heeft hij voor alle Zwitserse bergregio’s webcams onder elkaar gezet in volgorde van hoogte. Zo kun je live precies volgen hoe de sneeuwgrens zich ontwikkelt.

Op de pagina voor het Berner-Oberland komen we op 1950m ons geliefde sneeuwkanon Heinzi tegen die nog volledig in zomerslaap toch al met de voetjes in de sneeuw staat. Om te zien wanneer de sneeuwval start in Chamonix kijk je gewoon op snoweye.com, waar je bij Vorarlberg ook perfect kunt volgen waar en hoe snel de sneeuwval Oostenrijk binnentrekt. Ga naar de sneeuwradarpagina van deze website om de meest intense neerslagzones te volgen.

Hieronder nog twee actuele cams…

Stelviopass
 

Elm

De website sneeuwreporter.nl is er ook nog steeds. Hier kun je zelf opmerkelijke cams uploaden. Of doe dit gewoon op de wintersportweer facebook pagina.

Categorieën: Dumps

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.