De Rudolfshütte majestueus in de mist. Ook hier op 2300m zal het vannacht even gesneeuwd hebben. Het kwik daalde naar één graadje plus. Bij dikke bewolking dus.

In Centraal-Zwitserland heb ik wat sneeuwplaatjes opgeduikeld. Echt lang geen sneeuw gezien…. eigenlijk opmerkelijk…

Deze sequence mag er zijn…. vreemde wolkenvormen zeg… bizar…

Thuis in Nederland is de weg omhoog ingezet. Lineair…. zou het twee maanden zo doorstijgen zou de planeet langzaam naar het kookpunt stijgen. Onzin natuurlijk. Er is een plafond. Heeft te maken met de oceanen en de luchtdruk op aarde. Het Amerikaanse model is goed voor een hele dikke hittegolf vanochtend. Een hele serie dagen gaat het over de dertig.

De eerste dag van juli kan de warmste dag worden. Of daaromtrent. Laat me nu net in Nederland zijn dat weekeinde! Ik ben dus van de partij!

Het Europese model houdt de voetjes op de grond… maar biedt ook zicht op hittegolf. Ik ben voor! 2015 is alweer 3 jaar terug. En als we nu op de top van de warme klimaatgolf al geen hittegolven meer kunnen produceren wanneer dan wel!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

25 reacties

Gesloten voor reacties.