praloup2403

In een onherbergzaam gebied van de Hautes-Alpes de Provence bij Barcelonette met pieken van rond 3km hoog is een verschrikkelijke ramp gebeurd. Ik las erover om 11.55u. Net het moment dat het vliegtuig in Düsseldorf had moeten landen. De inzittenden hebben dus nog uit het raam naar de prachtig besneeuwde Pyreneeën zitten kijken en even later al ging het mis… het moet verder weg zijn van de skidorpen Val d’Allos en Pra-Loup waarvan je hierboven een webcam van zo juist ziet.

valdallos

Niemand schijnt iets gehoord of gezien te hebben. De Franse Alpen zijn dan ook echt ruig en onherbergzaam. Ben je 10 of zelfs 30km van een skigebied vandaag. Ben je echt in the middle of nowhere in een zone waar bergingswerkzaamheden ook zeer moeizaam zullen verlopen. Hieronder kunnen we samen wat reacties delen… verder past natuurlijk vooral stilte… zou je nog vrolijk door skiën als je nu op de piste was? Vorige week kwam de dood heel dichtbij toen ik zelf in de Alpen was. Nu dit. Vreemde wereld. Zo mooi. En dan weer zo gruwelijk.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

13 reacties

Gesloten voor reacties.