praloup2403

In een onherbergzaam gebied van de Hautes-Alpes de Provence bij Barcelonette met pieken van rond 3km hoog is een verschrikkelijke ramp gebeurd. Ik las erover om 11.55u. Net het moment dat het vliegtuig in Düsseldorf had moeten landen. De inzittenden hebben dus nog uit het raam naar de prachtig besneeuwde Pyreneeën zitten kijken en even later al ging het mis… het moet verder weg zijn van de skidorpen Val d’Allos en Pra-Loup waarvan je hierboven een webcam van zo juist ziet.

valdallos

Niemand schijnt iets gehoord of gezien te hebben. De Franse Alpen zijn dan ook echt ruig en onherbergzaam. Ben je 10 of zelfs 30km van een skigebied vandaag. Ben je echt in the middle of nowhere in een zone waar bergingswerkzaamheden ook zeer moeizaam zullen verlopen. Hieronder kunnen we samen wat reacties delen… verder past natuurlijk vooral stilte… zou je nog vrolijk door skiën als je nu op de piste was? Vorige week kwam de dood heel dichtbij toen ik zelf in de Alpen was. Nu dit. Vreemde wereld. Zo mooi. En dan weer zo gruwelijk.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

13 reacties

Gesloten voor reacties.