Eerder hebben we geschreven over een van de partners van Wintersportweerman waar vuurwerk afsteken wordt ontraden in ruil voor andere attracties. Dat gaat je in een grote stad als Innsbruck niet lukken, maar juist hier is een geniaal alternatief! Hierboven een screenshot en hieronder een video van wat in de hoofdstad van de Alpen op 31 december in première gaat.

Schitterend toch! Dit mag je echt niet missen. En de vliegtickets heen op 31 december zijn spotgoedkoop. Terug is een dingetje maar dat zien we dan wel weer. Huh? Hoe kan er eigenlijk een video zijn van een wereldpremière? O ja… een lichtshow zit natuurlijk netjes in een computerprogramma en dan kun je er ook wel een virtuele impressie mee produceren. De hele video is dus een computeranimatie. Dus kom gewoon en beleef de wereldpremière.

Er gebeurt natuurlijk nog veel meer in en ook boven de stad. DJ’s met lounge muziek. Een hardloopwedstrijd. Nieuwjaarsconcerten de volgende ochtend. Zie hier de informatie op de website van de stad.

Wat sowieso kan is de exclusieve 3D lichtshow op de binnenplaats van de Hofburg bezoeken want die loopt al een tijdje. Eigenlijk heb ik een plannetje om minimaal daar even bij te zijn met m’n dochter….

Een beroemde en fijne traditie is het nieuwjaarsvuurwerk op de Seegrube. In 2015 klikte de webcamcamera toevallig op dit goede moment. Dat is vlak voor middernacht en meteen daarna begint het spektakel op de INN.

Al vroeg op de avond spuit de nevel in het midden van de Inn en daar worden dan om het uur beelden op geprojecteerd vanuit plekken op de wereld waar het nieuwe jaar al is begonnen. Neem daarbij de stands met culinaire verwennerij langs de Inn bovenop de gevarieerde horeca die de stad toch al biedt…. en de heerlijk geurende warme maroni (kastanjes) op de koude oudjaarsavond. Donker zal het ook zijn want het is nieuwe maan. Kortom….

Gewoon boeken… hotelletje…. en in het nieuwe jaar op de latten in een van de vele skigebieden rond de stad: Nordkette, Patscherkofel, Mutterer Alm, Axamer Lizum, Kühtai of Stubaier gletscher en wil je variëren met de andere skigebieden va het Stubaital? Daar is sinds deze winter de Ski Plus City Pass voor: 13 skigebieden met 308km piste en gratis toegang tot 3 zwembaden.

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.