Eerder hebben we geschreven over een van de partners van Wintersportweerman waar vuurwerk afsteken wordt ontraden in ruil voor andere attracties. Dat gaat je in een grote stad als Innsbruck niet lukken, maar juist hier is een geniaal alternatief! Hierboven een screenshot en hieronder een video van wat in de hoofdstad van de Alpen op 31 december in première gaat.

Schitterend toch! Dit mag je echt niet missen. En de vliegtickets heen op 31 december zijn spotgoedkoop. Terug is een dingetje maar dat zien we dan wel weer. Huh? Hoe kan er eigenlijk een video zijn van een wereldpremière? O ja… een lichtshow zit natuurlijk netjes in een computerprogramma en dan kun je er ook wel een virtuele impressie mee produceren. De hele video is dus een computeranimatie. Dus kom gewoon en beleef de wereldpremière.

Er gebeurt natuurlijk nog veel meer in en ook boven de stad. DJ’s met lounge muziek. Een hardloopwedstrijd. Nieuwjaarsconcerten de volgende ochtend. Zie hier de informatie op de website van de stad.

Wat sowieso kan is de exclusieve 3D lichtshow op de binnenplaats van de Hofburg bezoeken want die loopt al een tijdje. Eigenlijk heb ik een plannetje om minimaal daar even bij te zijn met m’n dochter….

Een beroemde en fijne traditie is het nieuwjaarsvuurwerk op de Seegrube. In 2015 klikte de webcamcamera toevallig op dit goede moment. Dat is vlak voor middernacht en meteen daarna begint het spektakel op de INN.

Al vroeg op de avond spuit de nevel in het midden van de Inn en daar worden dan om het uur beelden op geprojecteerd vanuit plekken op de wereld waar het nieuwe jaar al is begonnen. Neem daarbij de stands met culinaire verwennerij langs de Inn bovenop de gevarieerde horeca die de stad toch al biedt…. en de heerlijk geurende warme maroni (kastanjes) op de koude oudjaarsavond. Donker zal het ook zijn want het is nieuwe maan. Kortom….

Gewoon boeken… hotelletje…. en in het nieuwe jaar op de latten in een van de vele skigebieden rond de stad: Nordkette, Patscherkofel, Mutterer Alm, Axamer Lizum, Kühtai of Stubaier gletscher en wil je variëren met de andere skigebieden va het Stubaital? Daar is sinds deze winter de Ski Plus City Pass voor: 13 skigebieden met 308km piste en gratis toegang tot 3 zwembaden.

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.