Vierschanzentournee innsbruck

Ben je van plan richting Innsbruck te trekken in 2018, wel overweeg dan om de week van 3 en 4 januari in jouw agenda te markeren. Op die dagen staat alles in het teken van het Vierschanzentournee, een jaarlijkse traditie in het prachtige Innsbruck.

Het Vierschanzentournee

Het tournee begint dit jaar nog, op 29 en 30 december 2017 moet je richting Oberstdorf voor de start. Met oud op nieuw kan je dan weer naar Garmish- Partenkirchen, vervolgens is het de beurt aan Innsbruck. Eindigen doen ze dit jaar in Bischofshofen op 5 en 6 januari 2018. Het Bergisel skistadium in Innsbruck maakt het allemaal nog indrukwekkender dan op andere plaatsen. Dankzij het design van Zaha Hadid is het sinds 2002 volledig gemoderniseerd. Een futuristische look levert prachtige foto’s op.

Deze foto van de Bergiselschans is afkomstig van de website van Innsbruck, die je hier vindt!
Vierschanzentournee Bergisel

Het record op de Bergiselschans staat op 136 meter en ze was al 2 keer het decor voor de Olympische winterspelen. Deze is namelijk zelf gebouwd voor de Olympische Spelen in 1964, door de strengere veiligheidseisen is ze dan gemoderniseerd. Het is echt één van de paradepaardjes van Innsbruck. Je kan in dit prachtige gebouwen genieten van prachtig uitzicht en een diner

Vierschanzen bergisel

Het Vierschanzentournee, een publiekstrekker

Voor dit spectaculair evenement zakken er jaar een paar duizend toeschouwers af naar Innsbruck. De beste springers komen dan ook hier aan bod. Met de prachtige stad op de achtergrond. Dit evenement is dan ook een echte traditie. Begonnen in 1953 en ondertussen zijn we al aan de 66ste editie. En voor de deelnemers zelf is dit een van de meest prestigieuze wedstrijden die ze kunnen winnen. Op woensdag 3 januari is het tijd voor de kwalificaties en op donderdag 4 januari is het tijd voor de echte wedstrijd. Op 6 januari weten we dan wie deze editie wint.

Vierschanzentournee innsbruck

csm_2011_103_06f0a73c45

Ben jij van plan om die periode richting Innsbruck te trekken, ga dan zeker eens langs op het Vierschanzentournooi!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!