Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

Knal moeiteloos de bergen op met een e-bike.

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Vier dagen mooi weer

check ook eens

55 Reacties

 1. Sjaco schreef:

  Mooi bericht Leo. 🙂

  • Sjaco (Rotterdam) schreef:

   Nu het zonnetje goed door de mist heen is geprikt stijgt de temperatuur als een speer, zal mij niets verbazen als het vandaag in het ZO……..mmm …… graden wordt. Kom ik later op terug.
   Kijk ook naar het temperatuursverloop van meetstation F3, ver op de Noordzee.

 2. Allie schreef:

  Ik had je quiz vraag wel gelezen, maar ik vroeg me af waar? Er stond niet bij in Nederland, dus ik vond hem nogal lastig te beantwoorden 😉

 3. HansvK schreef:

  Weer een fijn bericht om te lezen Leo. Onze nieuwe louncheset komt de komende weken goed van pas 🙂 Er moet de laatste dagen van juli wel wat water vallen ivm de weerwedstrijd daarover (en tegen die tijd kan de tuin ook wel wat water gebruiken).

 4. Arjan Ehlert schreef:

  Sjaco, die hittegolf voor De Bilt waar jij een beetje aan denkt zit er echt niet in hoor. Het wordt hooguit een beetje spannend maar we zullen het zien…. 😉

  • Sjaco (Rotterdam) schreef:

   Arjan, hypothetisch gezien: stel nu 6 zomerse dagen op rij dan 3 tropisch, dan zit je nu dus in de Hitte Golf, en gisteren zij ik ook let op het zuidoosten des lands, stel vandaag 30,morgen 30 donderdag 30 vrijdag 25+, ik heb er in iedergeval het volste vertrouwen in, maar de tijd zal het leren 🙂

 5. Arjan Ehlert schreef:

  Volgens nieuwe run ECMWF is het spannende er ook wel af. Wind meer in de noordhoek en een aangename 20 tot 26 graden in de Bilt. Zul je straks in de pluim terug zien. http://www.yr.no/sted/Nederland/Utrecht/De_Bilt/langtidsvarsel.html

 6. Kees schreef:

  In Katwijk een zeer waterig zonnetje door de sluierbewolking. Wel aangenaam met zo’n 20 C. en een ietsiepietsie wind. @Sjaco, je bent wel optimistisch hoor. Heb je nog rekening gehouden met de bewolking?

  • Sjaco (Rotterdam) schreef:

   Kees, mijn visie, kijk op meerdere sites en modellen, we zitten nu in de hittegolf , ik hou mij er nog steeds aan. Als op deze site een pluim veranderd wordt het weerbericht gelijk aangepast, geen eigen visie in verwerkt, we wachten het gewoon af, ik zal nu ook niks meer zeggen omtrent zomerse dagen etc., hou wel in de gaten dat wanneer morgen het Hogedrukgebied iets oosterlijker komt te liggen er hier toch anders gesproken gaat worden 🙂

   • Hajo schreef:

    We wachten allemaal met spanning af. Dat deze site geen stelling durft te nemen is natuurlijk onjuist. We staan (ik sta) er juist om bekend. Goede aansporing voor de pro weermannen om dit duidelijker te doen. Anderzijds doen we de zomer er maar een beetje bij. Geloof me dat ik vanaf oktober weer zal knallen met boude voorspellingen.

  • Kees schreef:

   @Sjaco, hou je niet in!! Juist persoonlijke visies maken het spannend hier. Huppakee gooi ze er in. Als ik m’n reserves heb met jouw hittegolf dan hoef ik me ook niet in te houden. Misschien maak jij over een paar dagen wel een hele lange neus naar ons allemaal al hoeft een hittegolf voor mij niet hoor, maar dat is wat anders. Nogmaals … hou je niet in … je heet immers geen Helga v L. Of wel en is Sjaco je nickname. Dat kan ik niet controleren zonder fotootje hahaha (ik blijf er om zeuren 😀 ) .;)

  • Sjaco (Rotterdam) schreef:

   @Hajo en weerpro was niet op de man gespeeld, in het algemeen, ik weet ook wel dat,vooral jij, gedurfde uitspraken kan doen.Ik had beter reacties kunnen zeggen, excuses daarvoor.
   @Kees, wanneer ging je nu precies met de Campert weg, voor het mooie weer kun je idd richting Duitsland(noord), mijn schoonouders gaan minimaal 3x per jaar die kant op, ze zij er aan verknocht.
   P.s.Kees, fototje gaat komen hoor, eerst even in Frankrijk mijn Torso bruinen. 🙂

  • Kees schreef:

   Midden volgende week denk ik. Gezien de verwachtingen blijven we binnen een straal van zo’n 500-600 km denk ik, heerlijk weer en lekker bier 😀 . Jij gaat ergens in de onderste helft van Frankrijk zitten toch? Tja die foto, nou is je hoofd genoeg hoor. Er hoeft geen torso op oid., dat is een andere site (ben je in de war?) hahaha 😀 .

 7. Rob schreef:

  Leuk weerbericht weer hoor. Krijg volgende week vakantie en dat lijkt er niet onaardig uit te gaan zien wbt het weer.

  Donderdag gaat de Alpe d’Huez weer beklommen worden, mss een idee voor morgen om te bekijken wat het weer die dag gaat doen?

 8. Arjan Ehlert schreef:  Mooie zomerse pluim tot het gaatje. De oper (hoofdberekening) iets koeler. Mogelijk dat door de droge grond maxima toch iets warmer uitpakken en bij weinig bewolking juist koeler in de nacht.
  Let op het neerslag signaal. Droog tot het gaatje, juli op weg naar record droogte!
  Pluim is voor regio zuid.

 9. Hajo schreef:

  Bizar voorval bij Mühlbach am Hochkönig: vier Belgen uit auto gesprongen toen oververhitte remmen verzaakten. 1 beenbreuk en verder schaafwonden. Ze gaan nu met vervangende auto verder naar Kroatië. Zie: http://salzburg.orf.at/news/stories/2593015/

 10. T2000 schreef:

  Mooie blog weer Leo! Lekker duidelijke hoofdlijnen.

 11. Kees schreef:

  Waar komt die sluierbewolking vandaan? Wie helpt me uit de brand. Katwijk heeft nog steeds een waterig zonnetje en als ik op Buienradar kijk dan zie ik die sluierbewolking vanuit het zuidwesten naar boven kruipen, zonder onderbreking. Het zou toch strakblauw moeten zijn? Wie maakt me wijzer?

  • Hajo schreef:

   Zeewater voor onze kust is 2 graden kouder dan afgelopen jaren. Onder Engeland ook flinke afwijking tov normaal: 14,1 tegen 15,5 gemiddeld tussen 1981 en 2005. Zie:
    
   http://www.surf-forecast.com/breaks/Brighton_1/seatemp
   en
   http://wattsupwiththat.com/2013/07/13/a-quick-look-at-the-sea-surface-temperature-anomalies-of-european-coastal-waters/
    
   Gevolg van combinatie grote hitte Engelse zuidkust 29 celcius en temp boven zee 16 celsius is een stevige cel van aanlandige wind die zeer hoog stijgt (blauwe thermiek) en op grote hoogte weer breeduit terugstroomt naar zee, daar begint te dalen en door de afkoeling zorgt voor een grote laag sluierbewolking. Die verticaal cirkelende “toren” krijgt een component van horizontale rotatie en hopla je hebt een mini-laagje wat ook als T midden in het hoog op de kaarten te zien is. Door de draaiing komt de sluierbewolking van de Atlantische oceaan vervolgens ook over Nederland heen. In elk geval de kuststrook en ook hier in Krommenie. Scheelt meteen 5 graden op de middagtemperatuur.
    
   Grappig is dat de spookverhalen over chemtrails nu overal de kop op steken. Dat is echt grote klets!

  • Kees schreef:

   Dank voor je uitleg Hajo en petje af voor je visie op dit fenomeen. 😀 Heb gelijk even chemtrails opgezocht maar dat is ook een verhaal apart. Dat ze daar nu mee komen is dus eigenlijk pure sensatie zoekerij.

  • Leo schreef:

   Wauw, mooie uitleg Hajo!

 12. Sjaco (Rotterdam) schreef:

  Lopende GFS, ja wat zal ik er van zeggen…….Kees jij een idee?

  • Sjaco (Rotterdam) schreef:

   Hogedruk meer oostelijk gericht in deze run, dus…..

  • Sjaco (Rotterdam) schreef:

   850hPa temperaturen prima (oplopend 15c)

  • Arjan Ehlert schreef:

   Goed Sjaco. Jij roept al een tijdje dat je denkt dat het erg warm wordt. Vanavond opteren de modellen er ook naar. Nu is het nog niet zeker dat dit morgen ook zo berekend wordt. Alles staat of valt valt met de windrichting, dus de exacte positie van het hoog. Daarom was ECMWF ook koeler vanmorgen.. Nu wil ik eerst meerdere van deze runs zien en dan ga ik met je mee.
   😉

  • Sjaco (Rotterdam) schreef:

   Heb er idd volste vertrouwen in, straks de nieuwe runs bekijken, voor het mooie moet het hoog nog net een klein stukje oosterlijker uitbreiden.

 13. Mooi bericht weer @ Leo ! 🙂
  Vandaag meer bewolking gehad dan gisteren, weliswaar sluierbewolking maar toch… Maar qua temperaturen mogen we niet klagen hoor.
  Ik las in de krant bij de weersvoorspelling staan voor komende zaterdag: 23°C met kans op onweer. Ook zij geloven dus in een dipje maar we gaan het zien! 😉

 14. vanDam schreef:

  Het was het vanmiddag op het strand eigenlijk “net niet” sluierbewolking werd steeds dikker en ook de wind trok ietsjes aan, waardoor het eind van de middag toch wat frisjes werd.

 15. Remko (Zutphen) schreef:

  Hier ook aardig bewolkt geraakt en koelt toch wel af, windje doet de rest en mijn sproeier het allerlaatste restantje. Maar we zitten nog wel even buiten.

 16. Leo schreef:

  Iemand naar de omgeving bordeaux volgende week? Ik 17 augustus pas. Hoop dat het dan iets minder is, dit is wel errug warm..
  Run zit wel hoog in het ensemble (net als voor Nederland trouwens), maar een onwaarschijnlijke uitbijter is het niet..

  • Nee maar vroeger wel heel vaak in de buurt van Bordeaux geweest, te Lacanau-Océan, het surfparadijs bij uitstek aan de Atlantische Oceaan. Was altijd heel warm ginds en prachtige natuur. Ooit ga ik nog wel een keertje naartoe maar voorlopig ga ik naar zuid Frankrijk met vakantie. 🙂

 17. Leo schreef:

  Het blijft leuk en iets om naar uit te zien:

  http://www.schaatsbaanrotterdam.nl/

 18. Leo schreef:

  Heel erg benieuwd naar het weer van morgen. Geen idee waar met name het KNMI de verwachting vandaan tovert. Zonnig, 25 tot 29, plaatselijk 30 graden? Geen van de diverse modelberekeningen die ik bekijk laten dit zien. De wadden halen volgens mij de 20 graden niet, in het binnenland wordt het 25 a 26 graden. Limburg misschien 27. En weer tegenvallend met de bewolking. Oeps, boude voorspelling 🙂

  • Sjaco (Rotterdam) schreef:

   Misschien, kun je al een beetje op buienradar zien, lost die wolken flart wel snel op. Als het vannacht nu eens niet al te helder wordt starten we morgen de dag met hogere aanvangstemperaturen. ipv 11 bv 14 graden. Die pluim zit de laatste tijd gewoon 2-3 graden te laag.
   Tact de Bilt 20.3c behoorlijk warm nog

 19. Sjaco (Rotterdam) schreef:

  Blijft gewoon zwoel deze avond, bewolking tempert afkoeling. Morgen zonnetje erbij, komt wel goed met de temperatuur.

  • Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

   Ik vond het toch best wel broeierig vandaag, lekker dat het warm was hoor,maar gisteren was zo heerlijk helder…… ik wil echt niet klagen,ben al blij dat we zomerweer hebben! 🙂

  • Het was best wel plakweer gisteren @ Gerda, ondanks het minder warm was voelde het echt wel veel warmer aan en ik heb meer gezweet dan eergisteren. Maar we klagen niet hoor, laat dit weertje maar lekker lang aanhouden. 🙂

 20. Remko (Zutphen) schreef:

  Even de zon gezien, nu 21 graden maar bewolkt. Nagenoeg windstil , dus snel zal het niet opklaren. Ik denk dat Leo gelijk krijgt.

 21. Sjaco (Rotterdam) schreef:

  Vandaag de klimtijdrit in de Tour. Den Belg verwacht rond 16.00u onweders in de Alpen, waar de tijdrit wordt verreden, dan wordt het helemaal een spektakel, zit een vernijnige afdaling in.
  @Remko, vanuit de westkust wordt de wolkenband/flart minder, als straks de zon goed doorkomt schiet het kwik omhoog.

 22. Remko (Zutphen) schreef:

  Dank Sjaco, sluirebewolking lijkt idd op te lossen. Maar er is weinig beweging. Ik hoef niet zulke hoge temp.

 23. Sjaco (Rotterdam) schreef:

  Leo, Arcen gaat hem worden vandaag 🙂

 24. Sjaco (Rotterdam) schreef:

  Volgens de nwe pluim vandaag midden-nederland 24c, let op 2-3c hoger.Volgende week maandag, dinsdag en woensdag 28c, dus…… Ik zit nog steeds op schema/
  Er is iets met mijn computer, kan geen nwe reacties ontvangen.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.