Bonhomme de neige, mère et fille

Op de grootste skibeurs van Groot-Brittannië die gisteren is geopend heeft Les Menuires de award voor beste skigebied voor gezinnen gewonnen. Wij kunnen volledig beamen dat Les Menuires alles heeft wat een gezin met jonge kinderen maar ook met pubers van een skigebied kan verwachten. Tot en met heerlijke wandelpaden en leuke winkels en bergrestaurants voor opa en oma als die mee zouden gaan. Maar goed ook opa’s en oma’s skiën tegenwoordig gewoon. En ook daarvoor zijn de brede blauwe pistes van Les Menuires optimaal. En geen skiniveau is zo hoog tot papa en of mama freeskiër aan toe of Les Menuires kan sportieve harten sneller laten kloppen.

Deze video presenteert de overwinning van Les Menuires. Most improved staat er. En ook dat is accuraat want geen skigebied met roots in de jaren zestig is de laatste jaren zo opgeknapt en sfeervol gemaakt als Les Menuires.

Salle à manger 2 Aravis 520 Les Menuires_ D. Dubreuil séjour 2 Aravis 520 Les Menuires _ D.Dubreuil

Eén van de highlights komend seizoen bij die vernieuwing van Les Menuires is de volledige renovatie van een oud appartementengebouw – Arravis 520 – door het gerenommeerde architectenbureau H2O architects. Maar ook nieuwe chaletcomplexen en wellnessfaciliteiten komen tegemoet aan gezinnen die echt willen ontspannen op wintersport.

Actie is er genoeg in het skigebied natuurlijk zoals deze teaser bewijst.

Afsluitend deze video vanuit de lucht van een schitterend besneeuwde Vallée de Belleville. Daar moeten we nog even op wachten maar een nieuw videoweerbericht is wat dat betreft hoopvol! Boeken doe je via Summit Travel of rechtstreeks op de website van Les Menuires.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.