Bonhomme de neige, mère et fille

Op de grootste skibeurs van Groot-Brittannië die gisteren is geopend heeft Les Menuires de award voor beste skigebied voor gezinnen gewonnen. Wij kunnen volledig beamen dat Les Menuires alles heeft wat een gezin met jonge kinderen maar ook met pubers van een skigebied kan verwachten. Tot en met heerlijke wandelpaden en leuke winkels en bergrestaurants voor opa en oma als die mee zouden gaan. Maar goed ook opa’s en oma’s skiën tegenwoordig gewoon. En ook daarvoor zijn de brede blauwe pistes van Les Menuires optimaal. En geen skiniveau is zo hoog tot papa en of mama freeskiër aan toe of Les Menuires kan sportieve harten sneller laten kloppen.

Deze video presenteert de overwinning van Les Menuires. Most improved staat er. En ook dat is accuraat want geen skigebied met roots in de jaren zestig is de laatste jaren zo opgeknapt en sfeervol gemaakt als Les Menuires.

Salle à manger 2 Aravis 520 Les Menuires_ D. Dubreuil séjour 2 Aravis 520 Les Menuires _ D.Dubreuil

Eén van de highlights komend seizoen bij die vernieuwing van Les Menuires is de volledige renovatie van een oud appartementengebouw – Arravis 520 – door het gerenommeerde architectenbureau H2O architects. Maar ook nieuwe chaletcomplexen en wellnessfaciliteiten komen tegemoet aan gezinnen die echt willen ontspannen op wintersport.

Actie is er genoeg in het skigebied natuurlijk zoals deze teaser bewijst.

Afsluitend deze video vanuit de lucht van een schitterend besneeuwde Vallée de Belleville. Daar moeten we nog even op wachten maar een nieuw videoweerbericht is wat dat betreft hoopvol! Boeken doe je via Summit Travel of rechtstreeks op de website van Les Menuires.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.