Speciaal voor jullie een skidag en een flink stuk van de nacht geofferd om een toffe video te maken op de Stubaier Gletscher. Maar op hardloopschoenen met statief en camera omlaag door een skigebied lopen met zulk mooi licht is ook erg leuk om te doen. Let op dat je boven op de top in de verte al een eerste Schneebrettlawine ziet. En verder had ik het geluk net bij de Stubai Zoo aan te komen toen de pro’s de mooiste jumps maakten.

Deze video is opgenomen met de Canon SX260 HS met 20x optische zoom. Vandaag wel de ski’s aan en misschien dan nog wat proberen met de GoPro. Maar zo laat naar bed als vannacht (3.30u) om voor jullie een langere video te maken doe ik niet meer. Nu maar hopen dat de Föhnhstorm pas vanmiddag doorbreekt, want anders ben ik voor niets om 6.45 opgestaan. 🙂

PS Sneeuwgrens morgen dus toch wat hoger. En vanaf maandag echt het kwik omhoog. De ensembles geven inmiddels goede hoop dat het in de laatste week van november weer langzaam goed komt met de sneeuw in de Alpen. 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

37 reacties

Gesloten voor reacties.