Speciaal voor jullie een skidag en een flink stuk van de nacht geofferd om een toffe video te maken op de Stubaier Gletscher. Maar op hardloopschoenen met statief en camera omlaag door een skigebied lopen met zulk mooi licht is ook erg leuk om te doen. Let op dat je boven op de top in de verte al een eerste Schneebrettlawine ziet. En verder had ik het geluk net bij de Stubai Zoo aan te komen toen de pro’s de mooiste jumps maakten.

Deze video is opgenomen met de Canon SX260 HS met 20x optische zoom. Vandaag wel de ski’s aan en misschien dan nog wat proberen met de GoPro. Maar zo laat naar bed als vannacht (3.30u) om voor jullie een langere video te maken doe ik niet meer. Nu maar hopen dat de Föhnhstorm pas vanmiddag doorbreekt, want anders ben ik voor niets om 6.45 opgestaan. 🙂

PS Sneeuwgrens morgen dus toch wat hoger. En vanaf maandag echt het kwik omhoog. De ensembles geven inmiddels goede hoop dat het in de laatste week van november weer langzaam goed komt met de sneeuw in de Alpen. 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

37 reacties

Gesloten voor reacties.