De media staan bol van de noodweersituaties in Zuid-Frankrijk maar wij letten hier al een tijd op Marokko waar het inderdaad ook weer flink mis is gegaan nadat het monsterfront afgelopen vrijdag tegen de kust klapte met toen deze sneeuw in Ifrane op 1700m als gevolg. Bovenstaande video toont ongekend natuurgeweld. Ik word als milieuman wel droevig van die bruine soep die wegspoelt als je bedenkt dat dit een aarde is die “huilt” van beroerde landbouwpraktijken (met te weinig en slecht beheerd vee) die gezonde bodemvorming in de weg staan. Anderzijds is het ook gewoon moeder natuur soms even laat zien wie ook al weer de sterkste is….

telegraaf-kepjoop

Leo meldde gisteren al: “Het is weer mis in Zuid-Frankrijk. Nu exact op de plaats waar ik in augustus op vakantie was (Argeles-sur-mer)”. Zie dit Franse artikel. De Telegraaf heeft vanochtend een artikel over een Nederlands stel waarvan het halve huis werd weggespoeld. Heftig allemaal hoor. Wie speurt ff het linkje op waarin Leo afgelopen zomer verslag deed van de ellende…

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.