Natuurlijk doen bergbeklimmers op de Mt. Everest geen verwarmde handschoenen en sokken. In zulke extreme omstandigheden kun je geen lege accu hebben en produceert het lichaam zelf genoeg warmte. Maar voor wintersport waar het ook vaak -10ºC of -20ºC is terwijl je stil zit in de lift mogelijk zelfs met verwarmde stoel en sommige mensen zich nu ook niet mega inspannen bij het afdalen, dan zijn verwarmde skihandschoenen toch wel ideaal.

Ik kan er niet uit eigen ervaring over oordelen, maar wel op basis van de afgelopen vakantie van mijn dochter van 12. Die was zielsgelukkig toen ze met kerst een paar verwarmde handschoenen kreeg. Thuis al wel eens getest op de fiets. Een e-bike natuurlijk. Dus alles heeft tegenwoordig een aan/uit-knop dus waarom je wintersport handschoenen of je verwarmde sokken niet?

Hierboven zie je mijn dochter een video maken en sturen met een blote hand in koud weer met sneeuw. Normaal heb je zorgen dat je je jatten niet meer warm krijgt dan maar niet met een verwarmde handschoen. Natuurlijk bestond zo iets in in jeugd niet maar ook de laptop waarop ik dit schrijf had je toen niet en geen webcams in skigebieden. Het enige dus waar dochterlief op moest letten was elke nacht even weer opladen en toen ze dat een keer vergeten was en een accu leeg was, had ze dus ook echt even koud aan de kant. Maar de handschoenen zijn ook weer zo luxe gevoerd dat ze ook zonder verwarming nog wel warm houden.

Net als een e-bike zijn de handschoenen merkbaar zwaarder door de accu die toch makkelijk een hele dag meegaat. Maar het comfort is gewoon goed in deze door verwarmdehandschoenen.nl als best buy geselecteerde handschoen. Op die website vind je voor de wintersport ook verwarmde sokken en wanten en ook producten voor bijvoorbeeld motorrijders.

Terwijl de kansen op koud weer voor de Lage Landen twijfelachtig zijn, gaat er juist wel een flinke aanstroom van kou optreden naar de Alpen toe. Vooral aan de Oostenrijkse kant gaat het naar de -15ºC op 1500m. En dus zou je de gok kunnen wagen en een keer die uitgave te doen. De handschoenen zijn niet goedkoop. Ze kosten ongeveer evenveel als het hoogste segment onverwarmde handschoenen. Dus voor de prijs hoef je het niet te laten als je andere jaren toch wel last van koude vingers had.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Spyfromthesky · 12 januari 2022 op 10:12

Tja, als Spy reageer ik maar eens. Want er zijn genoeg lezers en weinig reageerders. Dat laatste is te begrijpen zo door de jaren heen. Of ik nu bij sommige kolen op het vuur gooi, dat maakt mij niets uit. Te goede trouw wil ik in hogere zin niemand kwetsen. Waarom lukt het net het weer niet, ondanks de vorming van hoge druk gebieden?
Het zijn zeer warmbloedige Azoren gecombineerd met Afrikaanse warmte. Kijk je op de kaarten, dan moet verder naar de bron gebieden kijken waar ze vandaan komen.

Dit soort hoge druk gebieden zijn aan de noordwest kant warm en aan de zuidoost kant wat koeler door te verre normale temperaturen.

Aan de ene kant moeten we blij zijn dat een goeroe blijkbaar 19 januari had gepredikt. Net zo min als wat ik nu beweer, juist kan zijn. Het is slechts een visie en mening. Wel gebaseerd om na vele jaren kaarten te hebben gezien, er iets uit te kunnen halen.

Veel hoop plezier voor echte kou in de LL,

Spyfromthesky

Gesloten voor reacties.