Natuurlijk doen bergbeklimmers op de Mt. Everest geen verwarmde handschoenen en sokken. In zulke extreme omstandigheden kun je geen lege accu hebben en produceert het lichaam zelf genoeg warmte. Maar voor wintersport waar het ook vaak -10ºC of -20ºC is terwijl je stil zit in de lift mogelijk zelfs met verwarmde stoel en sommige mensen zich nu ook niet mega inspannen bij het afdalen, dan zijn verwarmde skihandschoenen toch wel ideaal.

Ik kan er niet uit eigen ervaring over oordelen, maar wel op basis van de afgelopen vakantie van mijn dochter van 12. Die was zielsgelukkig toen ze met kerst een paar verwarmde handschoenen kreeg. Thuis al wel eens getest op de fiets. Een e-bike natuurlijk. Dus alles heeft tegenwoordig een aan/uit-knop dus waarom je wintersport handschoenen of je verwarmde sokken niet?

Hierboven zie je mijn dochter een video maken en sturen met een blote hand in koud weer met sneeuw. Normaal heb je zorgen dat je je jatten niet meer warm krijgt dan maar niet met een verwarmde handschoen. Natuurlijk bestond zo iets in in jeugd niet maar ook de laptop waarop ik dit schrijf had je toen niet en geen webcams in skigebieden. Het enige dus waar dochterlief op moest letten was elke nacht even weer opladen en toen ze dat een keer vergeten was en een accu leeg was, had ze dus ook echt even koud aan de kant. Maar de handschoenen zijn ook weer zo luxe gevoerd dat ze ook zonder verwarming nog wel warm houden.

Net als een e-bike zijn de handschoenen merkbaar zwaarder door de accu die toch makkelijk een hele dag meegaat. Maar het comfort is gewoon goed in deze door verwarmdehandschoenen.nl als best buy geselecteerde handschoen. Op die website vind je voor de wintersport ook verwarmde sokken en wanten en ook producten voor bijvoorbeeld motorrijders.

Terwijl de kansen op koud weer voor de Lage Landen twijfelachtig zijn, gaat er juist wel een flinke aanstroom van kou optreden naar de Alpen toe. Vooral aan de Oostenrijkse kant gaat het naar de -15ºC op 1500m. En dus zou je de gok kunnen wagen en een keer die uitgave te doen. De handschoenen zijn niet goedkoop. Ze kosten ongeveer evenveel als het hoogste segment onverwarmde handschoenen. Dus voor de prijs hoef je het niet te laten als je andere jaren toch wel last van koude vingers had.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Spyfromthesky · 12 januari 2022 op 10:12

Tja, als Spy reageer ik maar eens. Want er zijn genoeg lezers en weinig reageerders. Dat laatste is te begrijpen zo door de jaren heen. Of ik nu bij sommige kolen op het vuur gooi, dat maakt mij niets uit. Te goede trouw wil ik in hogere zin niemand kwetsen. Waarom lukt het net het weer niet, ondanks de vorming van hoge druk gebieden?
Het zijn zeer warmbloedige Azoren gecombineerd met Afrikaanse warmte. Kijk je op de kaarten, dan moet verder naar de bron gebieden kijken waar ze vandaan komen.

Dit soort hoge druk gebieden zijn aan de noordwest kant warm en aan de zuidoost kant wat koeler door te verre normale temperaturen.

Aan de ene kant moeten we blij zijn dat een goeroe blijkbaar 19 januari had gepredikt. Net zo min als wat ik nu beweer, juist kan zijn. Het is slechts een visie en mening. Wel gebaseerd om na vele jaren kaarten te hebben gezien, er iets uit te kunnen halen.

Veel hoop plezier voor echte kou in de LL,

Spyfromthesky

Gesloten voor reacties.