Skischule Penhab in Hinterglemm meldt: “Sneeuwkanonnen staan aan!” Wat zullen ze opgekeken of beter gezegd opgehoord hebben. Dat vrolijke ruisen als van een bergbeek maar dan anders. Dauwpunt onder nul. Aanhoudend onder 5 graden op 1000 meter. Ze durven het dus aan. PR? Hoop van zegen? We’ll see.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

6 reacties

Jouwe · 17 november 2020 op 20:46

Beide niet… gewoon test-sessie

carl · 18 november 2020 op 08:40

Had ook wel een vermoeden dat dit een test zou zijn.
Combinatie natuursneeuw en kunstsneeuw beste onderlaag. Natuursneeuw niet te bespeuren en voorlopig de winterse kaarten ook weer verdwenen. Het is nog vroeg. Begin dec dan mag het beginnen. Vandaag nog eens op de koersfiets voor een ritje. Zal één van de laatste worden met korte broek.

Loos alarm · 18 november 2020 op 10:11

De settings in de weermodellen zijn ongunstig in het kwadraat. Na enkele wortels met hoop, heeft knabbel toegeslagen zonder weerga
Van enige opbouw high pressure naar Scandinavië is geen sprake meer.
In de laatste GFS zien we wel wat tegendruk van hogedruk boven Rusland in de ULT en UULT, maar dat is het bespreken niet waard.
Verder is ECMWF armoe troef en trekt dankzij een enorme bak CAA nabij Groenland de straalstroom fors aan. Ik zie het niet meer goed komen met deze maand.
Met andere woorden laat HJS maar tot minimaal half januari alle dagelijkse warmterecords gaan vermelden dan gaat ondergetekende voor minimaal 6 weken op vakantie naar het tropische eiland Spitsbergen om te gaan waterskieen !

    MierenN--ker · 18 november 2020 op 16:12

    De teleurstelling druipt er vanaf 😀 Dit is het West Europese leven tegenwoordig helaas…

Richard · 18 november 2020 op 21:30

Laat is de covid maar een beetje overgaan en Oostenrijk op geel en dan een bak sneeuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *