Perfecte reis gehad gisteren en veilig aangekomen in zeer leuke woning in de Zaanstreek aan het water met prachtige ochtendnevel met het schitterende weer momenteel. Vertrek nu direct naar Amsterdam voor mijn eerste klus via werkspot. Wilde nog even delen dat gisteren de hop in Tirol nog even groette die blijkbaar net terug was uit Afrika. Schitterende in Nederland en Vlaanderen uitgestorven vogel!

Hoe mooi …

Nu de zwaluwen nog! Jij al wat gezien? Mijn vriendin had het trouwens over een blauwe vogel. Dat zal dan de bijeneter dan wel zijn. Die ook uit Afrika naar Oostenrijk terug kwam. Onderweg naar Nederland natuurlijk een overvloed aan Rode Wouwen boven de snelweg. Snel maar eens de duinen in om de nachtegaal te horen!

 

 

Categorieën: Natuur

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

29 reacties

Gesloten voor reacties.