DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Vertrekken uit Tirol met afscheidsgroet hop (upupa epops)

check ook eens

29 Reacties

 1. Carl schreef:

  Veel plezier Hajo en geniet van je verblijf.
  Thanks voor de vele berichten dit seizoen.
  Spijtig dat het seizoen zo is geëindigd.
  Hopelijk blijf je regelmatig berichten posten over het weer en de Alpen.

 2. Joalie schreef:

  De VS lijken volgens Severe Weather weer kou te gaan krijgen de komende periode, dat zal de corona crisis aldaar geen goed doen. Lange termijn Europa niet verkeerd, wellicht aan de droge kant. Zie ook https://www.severe-weather.eu/global-weather/10-20-day-outlook-winter-spring-showdown-fa/

 3. Conure schreef:

  Dag Hajo, welkom terug. De Hop is trouwens niet uitgestorven in de lage landen, hij wordt zeer regelmatig gezien. Weliswaar niet als broedvogel maar als trekvogel. De eerste zwaluw heb ik trouwens nog niet gezien maar ik verwacht dat ze er wel al zijn of eerdaags zullen binnen vallen.

 4. Marlies W schreef:

  Welkom terug na een bewogen winterseizoen! Fijn dat je hier nu aan de slag kan Hajo. Nog geen zwaluwen gespot, hoo die prachtige vliegkunstenaars snel weer te zien. Een goede en klusrijke tijd toegewenst Hajo!

 5. Fijn dat alles onderweg goed is verlopen @Hajo, hopelijk had je onderweg minder checkpoints dan landgenote Noraly (aka Itchy Boots) op haar weg naar Lima (Peru) om van daaruit richting Nederland te vliegen.

  https://www.youtube.com/watch?v=oht_Y-JFcNQ

  Ik dacht gisteren een eerste zwaluw te hebben gepot maar ben niet 100% zeker dus vandaag ga ik opnieuw een kijken nemen. Thermos is gevuld, fotorugzak staat klaar en boterhammen zijn gesmeerd dus kan ik weer een namiddag de natuur in.

 6. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/04/1586282260.jpeg[/img]
  Daar komt de supermaan…….

 7. Bart schreef:

  Zal die blauwe vogel geen ijsvogeltje geweest zijn? Door die belabberde winters gaat het met dit beestje juist voortreffelijk.

  • Onzin natuurlijk, de ‘ lucht ‘ is niet zuiverder dan voorheen.
   Benieuwd welke lobby hier weer achter steekt om ons binnenkort nog méér te doen betalen wanneer we autorijden.

   • Frank schreef:

    @kirsten, je slaat de plank echt mis, Dit is echt het gevolg van minder uitstoot van een diversiteit aan gassen. Niks lobby, india heeft een van de meest verontreinigde atmosfeer van de wereld. Vluchten worden hierom soms gecanceld.

    • Nee hoor @Frank, ik sla de plank helemaal niet mis.
     Gisteren verscheen een artikel op hln.be dat het aandeel fijn stof nauwelijks verminderd is nu we al ruim drie weken nauwelijks autorijden.
     Maar zoals verwacht hebben ze uiteraard alweer een andere zondebok gevonden; de boeren met hun stikstof uitstoot.
     Als deze klaar zijn met het bemesten van hun velden blijft het aandeel fijn stof op hetzelfde niveau en gaat men de goudvissen belasten vanwege hun massale fijn stof uitstoot. U ziet maar, telkens moet iemand slachtoffer en kop van jut zijn om het klimaatverhaal te doen kloppen.

     • Sytze schreef:

      Beste Kirsten, vol (voor-)oordelen blijven communiceren in de, blijkbaar voor jouw, wereld vol leugenaars en een paar die de waarheid in handen hebben. Zelf kan ik niet aan deze insteek wennen. Natuurlijk neemt de uitstoot fors af en dat zal zijn/haar effecten hebben. Zolang er mensen blijven die elkaar tegen elkaar op te zetten, of zich tegen elkaar afzetten; kom je echt niet verder. Kijk eens goed in de spiegel, en dan echt. Wordt wakker Kirsten

 8. Tjeerd schreef:

  @Hajo,
  Stop even met nieuwe berichten op de WSWM. Jij werkt de komende maanden in NL en wintersport nieuws is op dit moment totaal niet aan de orde. Sorry, maar ik lees alleen maar berichten die hier niets mee te maken hebben.

  • Mark (Breda) schreef:

   @Tjeerd: als Hajo dit wil plaatsen is het aan hem toch?
   Wel snap ik je punt dat er wellicht wat meer weergerelateerde content mag komen. Hajo heeft beloofd eind van de winter zijn plannen voor de website te delen met ons. Ben benieuwd.

 9. OpAart schreef:

  Winter of geen winter, het weer (luchtvochtigheid) lijkt een grote invloed te hebben op het verspreiden van het corona-virus. Maurice de Hond doet er al een tijdje onderzoek naar. Een zeer plausibel verhaal, wat naar mijn idee grote impact gaat hebben op wintersportvakanties in de toekomst, met name op de apres-ski.
  https://www.maurice.nl/2020/04/08/het-bewijs-is-geleverd-dit-is-de-impact-van-luchtvochtigheid/

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Ik heb hem al enkele keren zien posten over deze materie. Hopelijk gedraagt het corona virus zich ook op die manier. Dan zouden we de komende maanden een uitdoving van gevallen gaan zien. Overigens zijn een aantal observaties in de ‘echte wereld’ passend bij dit verhaal. Er is bijv nog altijd geen echt grote uitbraak in de sloppenwijken in een willekeurige afrikaanseof aziatische stad. In de philipijnen, indonesie of z-afrika bijv had het virus in ideale omstandigheden al veel meer besmettingen gemaakt dan tot op heden vastgesteld (nu 4k resp 3,3k, resp 1800 bevestigde gevallen)

  • joke,riederalp schreef:

   Hier komt de vochtigheid niet boven de 30%!!!

 10. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/04/1586451305.jpeg[/img]
  Vanochtend een kleine dief gesnapt!

 11. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/04/1586451470.jpeg[/img]

 12. Tjeerd schreef:

  Wann weer een nieuw bericht Hajo??

 13. Tjeerd schreef:

  Ja Joke, geniet van jouw Riederalp. Save place to be! Enjoy!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.