Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Vertel over het onweer in de Lage Landen

check ook eens

18 Reacties

 1. Marie schreef:

  Hier vlak onder Zwolle alleen nog wat gerommel in de verte, langzaamaan wat onweersachtige wolken.
  Wel perseiden vannacht rond 4.00 uur.

 2. Tijs schreef:

  Rotterdam Schiebroek regen maar geen onweer vooralsnog.

 3. Paul A Club 1989 schreef:

  Dordrecht een 100tal druppel, wat zacht gerommel en windstil…20:30 uur.

 4. Niels schreef:

  Hier Krimpen aan den IJssel (omgeving Rotterdam) druppelt het een beetje. In de verte wat gerommel. Laat het onweer maar komen!

 5. Breunis (Nature Trail) schreef:

  In West-Vlaanderen een bijzondere lijn met zware onweersbuien. Trekrichting van Kortrijk naar de kust.
  40+ mm?
  60 mm lokaal?

 6. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Hier op voorne putten mooie flitsen richting het zuiden,maar weinig regen van betekenis,helaas

 7. Hjs schreef:

  Vannacht een, korte, bui gehad. Maar natuurlijk nog volop kansen de komende dagen.

  Augustus is volop op weg naar een dik nieuw record. Huidige gem. 2 graden boven oude record. https://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/maand-en-seizoensoverzichten/lopende_maand

  Komende week blijft het nog zomers, de terugval daarna zal het record gaan bepalen. https://www.buienradar.nl/weer/debilt/nl/2757783/14daags
  Boven de 21 lijkt kansrijk.

 8. MierenN--ker schreef:

  Na een heel heftig smeltseizoen lijkt het noordpoolijs nu in een wat minder rap tempo te smelten.
  https://nsidc.org/arcticseaicenews/
  Ik hoop dat het nu niet alsnog opeens snel gaat, heb toch het idee dat een grotere ijsbedekking voor ons sneller tot koude leidt.

 9. flex schreef:

  0.1 mm regen gehad en ook geen lichtshow .
  Juli 1.5 graad te koud en Augustus 1.5 te warm ,record dit record dat Pfff .. alleen in Juli was het doodstil ?

 10. Loos alarm schreef:

  Hittegolven in Nederland: KNMI(loos alarm) heeft heel wat uit te leggen

  Nog nooit hebben we in Nederland zeven tropische dagen op een rij gehad, schrijft RTL Nieuws vandaag. Een meteoroloog van Buienradar laat aan de nieuwszender weten dat we nu voor het eerst sinds 1901, toen de metingen begonnen, zeven dagen achtereen 30 graden en meer hebben gehad. Het oude record stond op 6 dagen. Klopt dat wel?

  Klimaatonderzoeker Geert Jan van Oldenborgh van het KNMI zei deze week in een interview met het Eindhovens Dagblad dat Nederland afstevent op de warmste week ooit. Verder zei hij: “De aarde warmte op, maar de stijging van temperatuur tijdens hittegolven is groter dan de klimaatmodellen aangeven. Er is maar één mogelijkheid om deze temperatuurstijging terug te draaien, en dat is onze CO2-uitstoot terugdringen. Pas als die uitstoot nul is, zal de temperatuur stoppen met stijgen.”

  Officieel deden 13 van de 29 hittegolven die in 120 jaar zijn gemeten zich voor na 2000. Van Oldenborgh werd in het interview geconfronteerd met een rapport waaruit blijkt dat het KNMI na een herberekening een aantal hittegolven heeft weggestreept, waardoor het lijkt alsof het nu warmer wordt en hittegolven nu vaker voorkomen.

  Grote overcorrectie
  Dit rapport, waar ook Rob de Vos van website klimaatgek.nl aan meewerkte, laat zien dat het KNMI het aantal hittegolven tussen 1901 en 1951 terugbracht van 23 naar slechts 7. “We hebben in het rapport aangetoond dat er sprake was van een grote overcorrectie, waardoor veel hittegolven onterecht uit de boeken zijn verdwenen,” schrijft hij op zijn website.

  Van Oldenborgh zegt in het interview dat de correctie is toegepast omdat het weerhuisje in De Bilt in 1950 is verhuisd, van een beschutte plek naar een open veld, en dat er voor de correctie in 1950 een trendbreuk optrad. De Vos merkt op dat die trendbreuk zich ook voordeed bij andere stations, die niet zijn verplaatst. “De trendbreuk hoefde dus niet gecorrigeerd te worden.”

  Verdwenen
  De correctie heeft ook tot gevolg gehad dat heel veel tropische en zomerse dagen in de periode 1901-1951 zijn ‘verdwenen’. De Vos: “De sterkste correctie vond plaats voor het jaar 1947. Dat jaar was een uitzonderlijk warm jaar met veel tropische dagen. In 1947 zijn in De Bilt 18 tropische dagen gemeten. Na de homogenisatie zijn er daar slechts 8 van overgebleven.”

  Dus dat er nu opeens zoveel ‘hitterecords’ zijn, heeft te maken met het feit dat het KNMI – ten onrechte – heel veel hittegolven en tropische dagen van voor 1950 heeft weggestreept
  Kortom KNMI speelt (weer)vals spel zoals gewoonlijk …

 11. Tijs schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/08/1597413026.jpeg[/img]

 12. Tijs schreef:

  Dit is Rotterdam gezien over de Kralingse plas

 13. Marc schreef:

  KNMII lijkt wat onderzoeksresultaten, feiten en cijfers precies op het RIVM, omtrent het zogenaamde “killer” virus Corona.
  Veel leugens en verdraaide feiten en cijfers.
  Mainstreammedia is niet veel anders helaas.
  Doe zelf onderzoek zou ik zeggen en vindt de waarheid

  • Hajo schreef:

   Yes. Johann komt ooit nog van een koude kernmis thuis. Maar trendvolgers moeten er ook zijn. Zo laf als dat ook is. Iedereen met gezond kritisch verstand kan door de manipulaties van het KNMI heen prikken. En natuurlijk zijn er artikelen waarin zulke onthullingen worden “ge-debunked” zoals dat heet. Alles is altijd in beide richtingen gedebunked. Dus verwijzen naar een artikel snijdt geen hout. Heeft Loos Alarm ook gezien hoeveel tropische dagen er op rij waren in 1947? Ach een ding is zeker: tijdens de Middeleeuwse Warme Periode die 300 jaar duurde en zeker tijdens het Holocene Climate Optimum die 3000 jaar duurde en die warmer waren met kortere gletsjers dan nu…. waren heus alle warmterecords die we nu meten al 7 of 700 keer gebroken. Alleen zo jammer dat we toen nog geen thermometers hadden…. maar ja…. die gletsjers waren echt veel korter. Dat is onomstotelijk bewezen.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.