Op uitnodiging van Salzbugerland Tourismus offerde schrijver dezes zich op om gisteren (20 december), per Transavia voor slechts één dag naar Oostenrijk af te reizen voor een presentatie over het grootste skigebied van dit land – Ski Amadé, dat bestaat uit: Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig en Groβarltal. De presentatie vond plaats te Flachau, waarbij tevens het skigebied van Flachau-Wagrain werd geshowd middels enkele uren skiën onder begeleiding.

                                 

Sneeuwtoestand
Deze ervaring leende zich natuurlijk goed om jullie een bijna live verslag te geven van de toestand van de pistes aldaar. Om kort te zijn: fantastische Pulverschnee van hoog tot laag. Er ligt reeds zo’n 45 cm in het dal tot 105 cm op de hoogste pistes. Daarbij trof ik het erg met het weer: een nagenoeg strak blauwe lucht en een temperatuur van -5 °C met ook nog eens weinig wind. Met recht “ein super Skitag”. Ook de kwaliteit van de pistes was werkelijk om van te dromen. Het was dan ook niet moeilijk om in die 4 uur skiplezier behoorlijk wat kilometers te maken.

Ondanks dat er al veel sneeuw lag waren alle sneeuwkanonnen in bedrijf. Dit om een zo groot mogelijke hoeveelheid kunstmatig aangemaakte sneeuw voorhanden te hebben voor een eventuele zachte periode. Duidelijk was, dat hier niets aan het (meteo) toeval werd overgelaten. 
Maar ook in de omliggende plaatsen van dit grote skigebied lag alles er perfect bij. Dus mensen . . . . . u kunt met goede moed afreizen voor uw kerstvakantie in de sneeuw. Overigens zijn de sneeuwcondities momenteel in nagenoeg het gehele Alpengebied goed tot zeer goed te noemen. Hoe het er momenteel op termijn uitziet, kunnen jullie lezen in het artikel van Hajo vanuit Brixen im Thale.

Ski-Amadé
De organisatie van deze dag was in handen van Frau Waltraud Paradeiser, de accountmanager van Salzbugerland Tourismus voor de Benelux. Ze werd deze dag bijgestaan door enkele dames van Ski-Amadé die deze dag onze gids waren om dit mooie skigebied aan ons te tonen. Ook zij werden weer geassisteerd en wel door de broer van Herman Maier, Alex, die met ons mee skiede.

Één van de belangrijke zaken voor het skigebied Flachau-Wagrain is momenteel de aanleg van een kabinebaan (2 grote cabines met elk een capaciteit van 120 personen) tussen de middenstations van de Flying Mozart en de Grafenberg, waardoor men zich tussen beide dalstations niet meer met de bus door Wagrain behoeft te begeven. Deze nieuwe cabinebaan komt gereed net voor het seizoen 2013-2014.

 

Ook nieuw voor dit skigebied is de Ski Amadé app voor zowel iPhones als Android GSM’s. Na deze app te hebben gedownload, ben je altijd op de hoogte van actuele gebeurtenissen, zoals toestand sneeuw, open/gesloten zijn van pistes en liften enz.

 

Tijdens de lunch, die werd genoten in bergrestaurant Lisa Alm, (gelegen bij het bergstation van de Achter Jet) werd ons uitvoerig het gehele gebied gepresenteerd.  Na een uitmuntende maal met aansluitend nog een Obstler werden wij door eigenaar Erich Tiefenthaler uitgeleide gedaan. Tijd om de rest van het skigebied van Flachau te verkennen totdat om kwart over vier de liften sloten.
Daarna weer per bus naar Salzburg om vervolgens om half negen ’s avonds weer het luchtruim te kiezen richting Nederland, waar wij om kwart voor tien weer landden. Voor hen die zich dit financieel kunnen veroorloven een hele goede manier om een dagje te gaan skiën met vervoer van o.a. Transavia.

 

Overigens was deze perstrip vanuit Nederland tot in de puntjes georganiseerd door Hans en Linda van O2Communicatie uit Maarssen.

 


Wijnand

Wijnand (64) vervangt Hajo al sinds 2011 als die eens te krap in tijd zit om een weerbericht te schrijven. Wijnand is voormalig meteoroloog van de Koninklijke Luchtmacht. Sinds maart 2012 met FLO (Functioneel Leeftijds-Ontslag). Gek op sneeuw en ijs. Fervent skiër, golfer en caravanner.

14 reacties

Gesloten voor reacties.