Tja het komt vanochtend echt zo uit een weermodel rollen: sneeuw en een sneeuwdek eind maart in Nederland. Natuurlijk als uitschieter in het ensemble maar het kan wél! En de tuinders die deze site volgen moeten de nachtvorst min de gaten gaan houden. Wat voor Nederland een pure losse flodder is, is voor de Alpen wel waarschijnlijker: nog eens leuke sneeuw aan de noordkant.
Hier dus die sneeuwval in de nieuwe hoofdrun van het Amerikaanse model. Altijd leuk om naar te kijken of het nu uitkomt of niet. Zie hoe helemaal aan het einde als de dooi in de Lage Landen weer invalt de zuidkant van de Alpen weer aan de beurt zou kunnen zijn.
Hierboven de ensembles: links Nederland. Rechts Oostenrijk op 1000m.
Het Europese model doet leuk mee. Nederland bagger maar ook hier dikke sneeuw in de Alpen.
Aan de zuidkant ligt momenteel recordsneeuw. Meer sneeuw dan ooit in Zwitserland gemeten hoor je in bovenstaand videobericht van Bild. Wat een toestanden. Aan de noordkant is boven 2500m ook gewoon heel veel sneeuw, hoe warm het beneden ook is. Het gekke is dus dat met 10 zulke warme winters de gletsjers weer zouden gaan groeien.
PS Als het aan de noordkant en misschien wel in Nederland echt nog eens gaat gebeuren…. dan lees je het hier!
1 reactie
Haenzel · 18 maart 2024 op 08:03
Wachsende Gletscher trotz Klimawandel: Was dahinter steckt:
Lokal stärkere Schneefälle als Grund
Ein weiterer Grund dafür, dass Gletscher kurzfristig an Masse gewinnen, liegt darin begründet, dass es lokal zu starken Schneefällen und damit einem Zuwachs an Gletschermasse kommen kann, wie es beispielsweise über die Gletscher in der Schweiz in den vergangenen Jahren berichtet worden ist.
Berichte über diesen kurzfristigen Gewinn an Masse verleiten fälschlicherweise zu der Annahme, es gäbe den Umkehrtrend der wachsenden Gletscher, was Klimaskeptikern in die Hände spielt.
Gesloten voor reacties.