Wat een geweldige sneeuwrijke ochtend is het in Frankrijk! En natuurlijk zijn we dan met Wintersportweerman er snel bij.  Straks een vers weerbericht van Hajo! Nu openen we in Montgenèvre op de grens met Italië, jammer dat die lift nog stil staat… Scroll snel naar beneden voor meer verse sneeuw!

Van de Facebookpagina van St. Francois Longchamp geplukt! Opkomend zonnetje en de bomen onder een tapijtje. Zo wil je wakker worden!

En nog eentje daarvandaan, het lijkt zulke zachte droge sneeuw, je zou er graag je hand even doorheen halen.

Iets zuidelijker in Vars de meeste sneeuw? Ik gok toch zeker 30cm, laat weten als jij ergens meer sneeuw spot!

Schilderachtig plaatje uit Saint-Veran, klassiek dorpje diep verscholen in de Franse Queyras.

Puy Saint Vincent is dan weer zo’n superfunctioneel skidorp waar je je heerlijk een week kan vermaken. De eindeloze bossen hier vingen ook wat van het witte goud op.

In Tignes draaien hogerop de liften natuurlijk al, ook lager zijn ze druk bezig om alle pistes in orde te krijgen!

Weer zo’n mooie met een liftje + vergezicht in beeld, La Thuile net over de Franse grens mag niet klagen. Dit gebied staat al een tijdje op m’n wishlist!

Gister werd het al even in het weerbericht genoemd, Sjors deed melding van sneeuw in Isola 2000. In zo’n stroming als dat we nu hebben mogen ze zich daar ook rijk rekenen.

Les Saisies ligt een stuk noordelijker maar hier ging het vannacht even lekker los! Levert een fijn plaatje op zo onder de opkomende zon.

Chamrousse kreeg ook een mooie portie. Het skigebied van de stad Grenoble, iemand wel eens stedentrip gecombineerd met wintersport? In Innsbruck kan dat bijvoorbeeld ook perfect!

In Pra Loup mogen de pistebullys aan de slag!

Prato Nevoso in Italië, misschien wel het skigebied wat het verst weg ligt voor ons laaglanders. Een onontdekt pareltje denk ik. Hier hebben ze de latten al onder gebonden.

En als afsluiter dan stiekem nog eentje uit Zwitserland, Daar viel niet veel ofwel niks, maar het plaatje is niet minder mooi. En kijk door tot het einde, dan zie je dat ook daar de liften al een tijdje draaien! Fijn weekend 🙂


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

3 reacties

Gesloten voor reacties.