4182de62-21fe-4174-aa67-6dd5a2e0ae61

Cescia is de gelukkigste mens in Montafon vanochtend. als dit geen Kaiserwetter meer is weten wij het ook niet. En wat is er verrassend veel sneeuw gevallen zeg….

Jeetje wat een dump zien we dankzij foto’s van Wetteronline. En dat is echt alleen in een smal gebied van het oosten van Zwitserland tot in Tirol. Meeste sneeuw weer eens op de Arlberg. Nog een serie plaatjes…

Tja veel mooier kan niet…. ook in Kleinwalsertal …. maar we zijn weer wel zo eerlijk om te tonen…..

zellamsee

…. de sneeuw Zell am See Kaprun niet heeft bereikt.

Bergerie-2017_0308_091000 kopie

De Franse bergen hadden maandag al de meeste sneeuw gehad en daar is het weer een droom óp de pistes: hierboven La Plagne. Erbuiten is het levensgevaarlijk….

Schermafdruk 2017-03-08 09.26.56

Voor we naar de weerkaarten gaan even aandacht voor een wel erg droevig bericht. Eerst schrokken we gisteren van de lawine in Tignes. We haalden opgelucht adem toen we hoorden dat er in tegenstelling tot twee weken geleden in hetzelfde skigebied nu geen slachtoffers waren. Maar vanochtend dan het droevige bericht (H/T Jelte) dat het in de Maurienne helemaal mis is gegaan voor drie Nederlanders die boven Modane buiten het skigebied Val Fréjus wilden toeren. Rond 16uur stuurde een van de 3 een SMS naar een groepslid in het dorp dat ze verdwaald waren. Diegene zal de SMS pas veel later waardoor de reddingsoperatie pas in de avond op gang kwam. Gisteravond is in een grote lawine in het Couloir de Seuil één lichaam geborgen. Naar de andere twee zal vanochtend worden gezocht…

graphe3_1000___6.22641509434_45.3846153846_

Franse alpen

Ik begin even te noemen dat er vandaag geen bijzondere meteofiction is. Dus geen setjes kaarten met sneeuw in de Lage landen en zo. Wel hierboven haarscherp in beeld dat de Franse alpen de regen bespaard blijft die we hieronder wel in Oostenrijk gaan zien. In het weekeinde dan wel sneeuw bij een sneeuwgrens die naar 1000m zakt. Een herhaling daarvan op vrijdag de 17e. Verder droog en zonnig!

rart_17031706_17030800

Hier nog even die sneeuw op de 17e.

En dan hier o horror de regen in het westen van Oostenrijk. Bah bah en nog eens bah. Sneeuwgrens? 1500m als het meezit. En ja daaronder neemt het lawinegevaar drastisch af. Op rond 2000 meten “in Kammlagen” neemt het verschrikkelijk verder toe.

Verder naar het oosten is het niet veel beter. Alleen voor Loser en Die Tauplitz is er een beetje hoop op sneeuw tot in het dal.

Aan de zuidkant ligt de sneeuwgrens donderdag nog iets hoger maar is er minder neerslag. Op de 12e en 17e een beetje sneeuw erbij maar verder aanhoudend (al hele seizoen0 afhankelijk van kunstsneeuw. Pistekwaliteit uitstekend. Tot slot: in de Wintersport-Arena Sauerland draaien nog 31 liften.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

38 reacties

Gesloten voor reacties.