strandmachine6

René Harteveld tipte me dat er in Schevingen machines rijden die sterk lijken op pistenbully’s. Hij maakte wat foto’s die ik hier met jullie deel. De grap is dat het merk BeachTech hierboven op de foto ook echt een merk van dezelfde firma die ook het merk Pistenbully maakt: de Duitse firma Kässbohrer.

strandmachine2

De Gebroeders Bonenkamp zijn de Nederlandse importeur van het spul. Prijzen zijn 50.000 euro voor een kleine jongen en 84.000 euro voor een grote. Het rijd zo rond 5 tot 10km/u over het strand en zeeft de rotzooi van het oppervlak en uit de bovenste 2,5 tot 4cm van het strandzand.

strandmachine7

En dit is het spoor dat de machines achterlkaten. Hee dat kennen we ergens van!

strandvies

Het zal de komende dagen zeker nodig zijn! Wat een rotzooitje maken we er samen weer van! De BeachTech rijdt dan de hele nacht net zoals in de skigebieden. Beroerd voor de monteurs van de importeur want die moeten dan bij een reparatie in het holst van de nacht op weg naar  Schevingen achteraansluiten in een lange rij patserbolides met harde muziek.

strandmachine1

En deze hond heeft de first tracks!

kaessbohrer

De hoofdvestiging in Laupheim. Maar ze zitten ook in Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en USA.

m7-landerer

Mis trouwens niet dit overzicht van de firmahistorie. De familie Kässbohrer bouwde al eeuwig een “wegwerpschuit” voor vrachtvaarten stroomafwaarts over de Donau naar Wenen. In 1893 startte een telg uit de familie een autofabriekje. Maar sinds de uitvinding van de skisport worden ze specialisten op dat gebied. BeachTech is er in 1991 bijgekomen. Goh, dat is mijn eerste winter als skileraar geweest. Time flies!

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

8 reacties

Gesloten voor reacties.