strandmachine6

René Harteveld tipte me dat er in Schevingen machines rijden die sterk lijken op pistenbully’s. Hij maakte wat foto’s die ik hier met jullie deel. De grap is dat het merk BeachTech hierboven op de foto ook echt een merk van dezelfde firma die ook het merk Pistenbully maakt: de Duitse firma Kässbohrer.

strandmachine2

De Gebroeders Bonenkamp zijn de Nederlandse importeur van het spul. Prijzen zijn 50.000 euro voor een kleine jongen en 84.000 euro voor een grote. Het rijd zo rond 5 tot 10km/u over het strand en zeeft de rotzooi van het oppervlak en uit de bovenste 2,5 tot 4cm van het strandzand.

strandmachine7

En dit is het spoor dat de machines achterlkaten. Hee dat kennen we ergens van!

strandvies

Het zal de komende dagen zeker nodig zijn! Wat een rotzooitje maken we er samen weer van! De BeachTech rijdt dan de hele nacht net zoals in de skigebieden. Beroerd voor de monteurs van de importeur want die moeten dan bij een reparatie in het holst van de nacht op weg naar  Schevingen achteraansluiten in een lange rij patserbolides met harde muziek.

strandmachine1

En deze hond heeft de first tracks!

kaessbohrer

De hoofdvestiging in Laupheim. Maar ze zitten ook in Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en USA.

m7-landerer

Mis trouwens niet dit overzicht van de firmahistorie. De familie Kässbohrer bouwde al eeuwig een “wegwerpschuit” voor vrachtvaarten stroomafwaarts over de Donau naar Wenen. In 1893 startte een telg uit de familie een autofabriekje. Maar sinds de uitvinding van de skisport worden ze specialisten op dat gebied. BeachTech is er in 1991 bijgekomen. Goh, dat is mijn eerste winter als skileraar geweest. Time flies!

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.