obertauern

Elk jaar zijn er wel investering en zo ook in ons partnergebied Obertauern. Hier wordt de huidige 4-persoon stoeltjeslift “Seekarspitzbahn” vernieuwd door een meer “toerist-vriendelijke versie”. Bye bye wachtrijen en hallo verwarmde zetels! Wil je meer weten over deze vernieuwing, blijf dan zeker lezen.

Vernieuwde Seekarspitzbahn

De 4 – persoons stoeltjeslift dateert nog maar uit 1991, toch voldoet ze niet meer. In drukkere periodes durven er langere wachttijden ontstaan en daar wordt niemand vrolijk van. Hoog tijd om hier dus te innoveren. Er wordt plaats gemaakt voor een 8- persoons stoeltjeslift met verwarmde zetels en een kap! De capaciteit van deze lift ligt beduidend hoger, met 2600 personen per uur. De stoeltjeslift gaat omhoog met een snelheid van 6 meter per seconde.
seekarspitzbahn in ObertauernZowel het bergstation als het dalstation dienen natuurlijk te worden aangepast. En hoewel de meeste projecten alom vertegenwoordigd zijn door ontwerpfoto’s is dit bij deze vernieuwing niet het geval. Je kan de bouwwerken wel online volgen.

Seekarspitzbahn bouwwerken

Op onderstaand kaartje kan je bekijken welke lift er juist word vervangen. De totale lengte van deze nieuwe lift bedraagt 1482 meter. Naast de bouw van de nieuwe lift werden ook de pistes aangepast om te voldoen aan de verhoogde capaciteit.

Seekarspitzbahn het kaartje

De oude stoeltjeslift wordt in zijn geheel afgebroken en opnieuw opgebouwd in een skigebied in Tsjechië. Hieronder zie je daar nog een plaatje van, de afbraakwerken zijn al gestart in mei 2017. Alles om tijdig klaar geraken tegen het nieuwe seizoen dus?

Seekarspitzbahn

Naast de nieuwe 8- persoonsstoeltjeslift komt er ook een ondergrondse parking! Dit moet allemaal klaar zijn tegen november 2017! Het is dus aftellen geblazen. Wil je toch een idee krijgen van wat je kan verwachten dan heb je nog onderstaand filmpje van producent Leitner.


De bouw van deze nieuwe lift kan je volgen op de facebookpagina van Bergbahnen Krings Obertauern of op deze website. Obertauern heeft alvast weer een reden extra bij om dit leuke gebied te bezoeken ;-)!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!