De nieuwe gondel van de Ifen bahn

December 2017 staat garant voor een grote vernieuwing in het Kleinwalsertal. De oude Ifen is namelijk vervangen en gaat dit wintersportseizoen open voor gebruik. Dankzij de komst van Ifenn I en II wordt de toegang in dit gebied gebruiksvriendelijker, comfortabeler en sneller! Hierboven alvast één van de gondels. Wil je al de details van deze nieuwigheden kennen. Blijf dan zeker lezen.

De bouw van de nieuwe Ifen banen

Het hoogteverschil van 750 meter wordt door de beide banen makkelijk overwint met een snelheid van 6 meter per seconde. Je kan onmiddellijk van het dal richting het bergstation dus overstappen is niet meer nodig! Ook hebben de nieuwe liften het nodige comfort, ze zijn geschikt voor 10 personen en zijn gemiddeld 5 cm breder dan de klassieke modellen. Bye bye 2 persoonsstoeltjes lift! Het eerste deel van de verbinding kreeg de naam Ifen I, het deel helemaal naar het bergstation noemt Ifen II.

Nieuwe Ifen banen

Onderstaande foto toont waar de nieuwe banen gebouwd worden. Ze brengen je vanuit het dalstation richting het bergstation op 2030 meter hoogte. De gondels die gebruikt gaan worden zijn de modernste van Doppelmayr.

Ifen nieuwe banen in Kleinwalsertal

Naast de lift is ook het bergrestaurant Hahnenköpfle compleet vernieuwd. Geen paniek, het menu blijft trouw aan zijn waarde. Geniet hier van regionale, gezonde maaltijden in een moderne setting. Waar je wel afscheid van mag nemen is de zelfbediening. Onderstaande foto toont een idee over hoe het restaurant eruit gaat zien.

Nieuwe bergrestaurant

Naast bovenstaande vernieuwing wordt er ook volop geïnvesteerd in nieuwe sneeuwkanonnen. Niet enkel op de pistes om te skiën ook aan de langlaufers wordt in Kleinwalsertal gedacht. 3 nieuwe sneeuwkanonnen zorgen voor een permanente sneeuwlaag op het Steinbockpad in Mittelberg. Nog voor de bouw van de nodige kabels en stroomvoorzieningen was geëindigd viel de eerste sneeuw al in Kleinwalsertal dit jaar. Alles is ondertussen klaar en vanaf 9 december kan er hier aan langlaufen worden gedaan. Aan deze investeringen hangt een prijskaartje van 40 miljoen euro.
Je kan de verbouwing op de voet volgen op deze website. Wil je meer informatie over onze partner Kleinwalsertal, klik dan hier!!

Wie van jullie heeft er al een vakantie richting Kleinwalsertal gepland?

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

4 reacties

Gesloten voor reacties.