Het nieuws is gebroken: zaterdag gaat de eerste piste open in de Wintersport-Arena Sauerland. Zie de facebookpagina van de Skiliftkarussell Winterberg. De stoeltjeslift van de in het seizoen ’s avonds verlichte Poppenberg gaat draaien en misschien ook de aansluitende splinternieuwe eerste 8-persoons stoeltjeslift van Duitsland (zie video onder). De eerste km skiën van de 100km pistes die het gebied rijk is. En dat kun je dus ook ’s avonds doen tot 22 uur. Vanuit het restaurant van Landal Skilife heb je perfect uitzicht op de piste. Geen leukere manier om aan te komen op donderdag of vrijdagavond is er dan een hapje te eten en daarna nog twee uur te knallen. Rijen zijn er niet op de avond. Echter: vanaf komende zaterdag in eerste instantie alleen overdag! ’s Nachts moet er volop kunstsneeuw opgespoten worden natuurlijk. 

sauerland2711

Een mystiek landschap is het vandaag amper drie uurtjes over de grens.

wtb-1109-stuetzenmontage_ritzhagen_49

 

En wat is er weer geïnvesteerd en gebouwd een zomer en herfst lang in het hele gebied. De liften komen langzaam op het niveau van wat we in de Alpen gewend zijn. De kunstsneeuwinstallaties overtreffen die uit de Alpen behalve dat je per graad kouder veel meer kunt produceren dus dat blijft de bottleneck. 

httpv://www.youtube.com/watch?v=N66clQF5skM

Deze video van ons teamuitje geeft ook een goed beeld!

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.