Het nieuws is gebroken: zaterdag gaat de eerste piste open in de Wintersport-Arena Sauerland. Zie de facebookpagina van de Skiliftkarussell Winterberg. De stoeltjeslift van de in het seizoen ‘s avonds verlichte Poppenberg gaat draaien en misschien ook de aansluitende splinternieuwe eerste 8-persoons stoeltjeslift van Duitsland (zie video onder). De eerste km skiën van de 100km pistes die het gebied rijk is. En dat kun je dus ook ‘s avonds doen tot 22 uur. Vanuit het restaurant van Landal Skilife heb je perfect uitzicht op de piste. Geen leukere manier om aan te komen op donderdag of vrijdagavond is er dan een hapje te eten en daarna nog twee uur te knallen. Rijen zijn er niet op de avond. Echter: vanaf komende zaterdag in eerste instantie alleen overdag! ‘s Nachts moet er volop kunstsneeuw opgespoten worden natuurlijk. 

sauerland2711

Een mystiek landschap is het vandaag amper drie uurtjes over de grens.

wtb-1109-stuetzenmontage_ritzhagen_49

 

En wat is er weer geïnvesteerd en gebouwd een zomer en herfst lang in het hele gebied. De liften komen langzaam op het niveau van wat we in de Alpen gewend zijn. De kunstsneeuwinstallaties overtreffen die uit de Alpen behalve dat je per graad kouder veel meer kunt produceren dus dat blijft de bottleneck. 

httpv://www.youtube.com/watch?v=N66clQF5skM

Deze video van ons teamuitje geeft ook een goed beeld!

 


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

1 reactie

Gesloten voor reacties.