devils-nest171

Verlaten skigebieden, je kan het je moeilijk inbeelden maar ze bestaan. Van gefaalde projecten zoals Espui in Spanje, een oorlog tot een gebrek aan sneeuw. Helaas is het natuurlijk een zonde van de investering, maar de teleurgang levert wel spectaculaire plaatjes op. Zetelliftjes tussen de bossen, half-klare liftconstructies, … noem maar op.

Verlaten skigebied Espui

Espui in Vall Fosca aan de zuidkant van de Spaanse Pyreneeën is een triest verhaal, 5 maanden voor de opening werd het project gestopt. Het skigebied was bedoeld om meer toerisme naar de regio te halen, helaas. Het uiteenspatten van de vastgoedsector in 2008 zorgde ervoor dat de aannemer het project diende stop te zetten. Doppelmayr haalde al het herbruikebare materiaal weg en wat overblijft zie je op onderstaande beelden. Deze beelden zijn afkomstig van deze website.

Verlaten skigebied Espui in Spanje espui

Verlaten Devil’s Nest in Nebraska

The Devil’s Nest in Nebraska opende zijn deuren in 1972 en was in eerste instantie een echt succes. 2 jaar later kwam de belastingen achterstallingen taksen halen en was het over en uit. Het gebied werd openbaar verkocht in 1977, maar het werd niet meer in ere hersteld. Wat er overblijft zijn roestige kabels en zetelliftjes. De beelden zijn afkomstig van volgende blog.

Verlaten devils nest in Nebraska 23

Verlaten Olympische glorie

De Olympische winterspelen in 1984, toen een glamoureus event voor Bosnië -Herzegovina vandaag is het echte vergane glorie. 8 jaar na de winterspelen was Mount Igman ook deel van de bloedige oorlog. Kogelgaten, graffiti en ruïnes is het enige wat nog overblijft. Onderstaande beelden zijn afkomstig van deze website. Op de eerste foto zie je de Olympische schans, op de onderstaande foto zie je links nog de zetelliften.

Verlaten Olympische schans

verlaten skigebied van mount igman

Verlaten door de natuur

Wat ooit het hoogste skigebied ter wereld was is nu enkel nog een verlaten plek. Chacaltaya was niet enkel het enige skiresort in Bolivië, het was ook nog eens gelegen op 5421 meter hoogte. Het was jarenlang the place to be om te wintersporten in Zuid- Amerika. Helaas, de afgelopen jaren heeft een gebrek aan sneeuw en het smelten van de gletsjer een gedwongen sluiting to zich meegebracht. Onderstaand beeld is afkomstig van deze blog. Het tweede plaatje komt van de website van Alpine Action.

 

Verlaten

Verlaten bolivia

 

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

10 reacties

Gesloten voor reacties.