Schermafdruk 2017-11-12 07.38.34

Het Witte Huis in de sneeuw. Dat hebben we in Europa nog niet gehad op zeeniveau. Leo komt begin van de middag met een uitgebreid bericht voor de Alpen en de Lage Landen. Hier even aandacht voor de andere kant van de plas.

Op het vliegveld van Chicago werd het op 10 november -13,3ºC. De laagste temperatuur op die datum ooit gemeten samen met 10 november 1986.

graphe6_1000___-83.4375_42_

Hierboven de actuele berekening voor Chicago. De komende twee weken vermoedelijk geen potentie voor een nieuwe arctische uitbraak. Evenmin zien we heftig winterweer in de Rockies of langs de oostkust. En we hebben ook die theorie dat wintergolven in Amerika en in West-Europa zelden samen gaan. Leo kijkt dus naar het verdere verloop in Europa. Ik duik de verse sneeuw in van het Kitzsteinhorn. Video volgt. Morgen pas zal het beneden in Zell am See Kaprun sneeuwen.

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.