Maandag 26 maart waren reporters Rob en Monica in het Zwitserse skigebied Vercorin, gelegen in het skigebied van Val d’ Anniviers.
De opening van het seizoen was 8-12-2017 en de sluiting is 15-4-2018. Er liggen 35 prachtige kilometers aan pistes, waarvan 57% rode pistes zijn, 29% blauw en 14% zwart. (14 pistes in totaal). Vanuit Vercorin vertrek je in een moderne cabine lift (2012) naar het skigebied, je komt dan aan op 2336 meter, het gebied is sneeuwzeker door de hoogte. Naast deze cabine lift zijn er nog 7 sleepliften in het gebied.

De film die wij maakten van het gebied:

Met je skipas kun je ook terecht in de andere gebieden van Val d’ Anniviers, in totaal kun je dan skiën op 210 heerlijke pistes.

In Vercorin is de blauwe Sigeroulaz piste 4,5 km lang en ook heerlijk breed. Op een maandag zoals deze was het rustig en hadden we de pistes vaak voor onszelf. Je komt beneden weer bij de cabinelift uit en zo kun je dan gelijk weer terug omhoog.

Wij verbleven deze dagen in het SwissPeak Resort in Vercorin, dit prachtige resort is pas december 2017 opengegaan en is dus helemaal nieuw, het ligt aan dezelfde parkeerplaats als de cabine lift, als je in de luxe skiruimte je schoenen aan hebt gedaan en je ski’s hebt gepakt, stap je gelijk de lift in, ideaal!


Panoramazicht vanaf het terras bij de cabinelift.

Prachtige brede geprepareerde pistes, de langste zelfs 4,5 km lang.


Ook mooie paden door het bos liggen hier, nergens zijn ze vlak en ook boarders kunnen dus goed uit de voeten hier.

Een snowpark ligt boven bij de cabine lift, er zijn schansen een een funpark route.

Aan de overzijde van het dal liggen de skigebieden van St. Luc en Chandolin.


Monica

Ik schrijf namens Rob en mijzelf, wij wonen in de wintermaanden in Les Menuires en maken daar foto en videobeelden voor Wintersportweerman. In de zomer werken wij als foto en videograaf op de meest uitéénlopende evenementen (Bruiloften, dansvoorstellingen, uitvaarten, newborn fotoshoots, familieshoots) Onze website is www.vanessenproducties.nl

6 reacties

Gesloten voor reacties.