Is bovenstaande foto getruct? Volle maan misschien? Nee juist niet want dan zie je geen sterren…. het is dus gewoon de Grossglockner vannacht met een compleet schone wolkenloze lucht. Ja maar bijna overal zit een ster?!? Mispoes…. niet bijna, maar echt overal. Ook daar waar je geen ster zit…. zitten sterren. Maar door roodverschuiving zie je sterren vanaf een bepaalde afstand niet meer. Het is echt niet te bevatten ons universum.

Hoe kwam ik op dit plaatje? Omdat onder de beste plaatjes op foto-webcam.eu die linker kiek zat met die enorme vallende ster. De middelste bewijst dat de eerste heus ook wel echt zou zijn. Rechts dan juist zonder vallende ster de helderheid van alle sterren samen. Waarop ik heb ingezoomd om bovenstaande kiek te knippen.

Goed en wat staat er in de sterren voor het weer? Thuis en in de Alpen een droog zeer zacht verloop en ook de hele eerste januari rustig zonnig weer. Als eerste highlight dan een leuke laag sneeuw aan de noordkant van de Alpen die gaat vallen tussen dinsdag en donderdag. Zondag en maandag thuis totaal verregend.

Het Europese model eindigt dan ook met een nieuwe pittiger dump in de Alpen. Wederom noordkant. Lage Landen echt weer bagger weer.

Zien we hier bij de Zugspitze een 🙁 in een ijspegel voor de camera? De demonen zijn alom. Ik hou wel van die christelijke uitleg (ook in andere religies) dat de duivel zich openbaart in demonen in jezelf en om je heen en dat je ze zowel in jezelf als in je omgeving moet bestrijden om een beter mens te zijn en een beter leven te hebben. Het knallen van een hoop vuurwerk hoort daarbij wat mij betreft. Natuurlijk geloven wij niet meer zoals primitieve stammen in het verdrijven van boze geesten met vuur en herrie. Maar als ritueel voldoet het goed.

Deze is ook van de Zugspitze vanochtend. Die is ook treffend voor de doorblik op 2022. Met Diederik Gommers en Mona Keijzer en diverse internationale ontwikkelingen waaronder het dermate milde verloop van omicron (ook wel “luchtgedragen vaccin” genoemd) zelfs een beginnende hoop op een snelle terugkeer naar de normaliteit en ons oude leven.

En dit is twee weken terug met volle maan. Wat een verschil qua sterren. Maar ook mooi. Met volle maan kun je gewoon gaan toerskiën als bij daglicht. Rogé Haan heeft ons voor de Lage Landen bij de volgende volle maan een serieuze winterinval beloofd. Gaan we hem aan houden.

Vandaag maar even heerijk focussen op een mooie warme knuffelige jaarwisseling met je dierbaren. Innsbruck is altijd driedubbel bijzonder met vuurwerk op de Nordkette, een kleurig verlichte oever van de Inn en een magisch lichtspel in de Hofgarten. Mmmm Nordkette…. kan het niet uitspreken zonder stoked te zijn voor de flanken van het Hafelekar. Dat gun ik mezelf in de eerste maand van 2022!

Kreeg vanochtend een mail van mijn zorgverzekeraar met een felicitatie voor mijn verjaardag. In de mail zat een podcast over de geschiedeis van het verjaardagsfeest die ik hierboven heb kunnen rippen. Leuk om te luisteren! Ja echt sympathieke marketing dit. En ze schijnen net als ik iets met anti-aging te hebben. Het wachten is daarbij op de dag dat mijn verzekeringspremie wordt gehalveerd omdat ik qua health toch vrij goed bezig ben. Tot die tijd moet ik het hebben van jullie …. donaties. Nee grapje, het gaat me voor de wind. Heb donaties noch sponsoring nodig om mijn filantropie met Wintersportweerman.nl te doen. Met minimaal 500 uur per jaar weerverhalen schrijven steek ik minimaal 30K pj aan waarde uitmijn eigen (want hierdoor minder gevulde) zak in WSWM. Elke grote of kleine donatie is een erkenning van mijn harde werken, mijn passie en ook het delen van nuttige gewaardeerde feiten. Je kunt nu ook bij je donatie een wens of opdracht schrijven. En ja ik ben dus jarig vandaag … ga nu mijn dochter uit bed vissen en de taart aansnijden.

Categorieën: In de wolken

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Sneeuwfanaat · 31 december 2021 op 10:46

Gefeliciteerd Hajo,
And keep up the good work!

Jacques · 31 december 2021 op 11:03

Hi Hajo,
Allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Maak een iets moois van.
Tegelijk de beste wensen voor 2022 ☃️.
Ik hoop te kunnen blijven genieten van je als altijd mooie analyses, fiction of geen fiction. Altijd genieten.
Hopelijk een sneeuwrijk begin van het nieuwe jaar en veel ski plezier.⛷️❄️☃️⛄

Joost · 31 december 2021 op 11:27

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Hajo. Een gezond 2022 gewenst met veel sneeuw en winter weerberichten.
Wij vertrekken morgen richting Portes du Soleil. Volgens mij hebben we geluk dat voor de 2e week en Frankrijk hebben gekozen. ⛷

Tjeerd · 31 december 2021 op 11:43

Hajo, van harte gefeliciteerd!
Ga zo door met jouw site.

Tijs · 31 december 2021 op 18:28

Prettige jaarwisseling allen.
Hajo, bij deze weer van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Dank voor al je boeiende berichten van het afgelopen jaar.

Aart · 31 december 2021 op 21:07

Gefeliciteerd Hajo, en nog vele gezonde en gelukkige jaren 🙂 .

Voor 2022 wens ik voor ons allen dat:
De Jonge gewoon weer een stuk kaas is.
Een wattenstaafje alleen voor in je oor is.
Dissel weer bij de caravan hoort.
Corona een lekker koud biertje is.
Positief iets Positiefs is. ➕
Een mondkapje enkel nog bij een schuurklus gebruikt wordt.
Isolatie iets voor in de spouw is.
Een virus weer een gevaar voor je pc is,
en dat Kuiper weer een goeie fles jenever is…

Maar bovenal: blijf gezond, geniet van de kleine dingen & pas op elkaar! ❤️

Tijs · 1 januari 2022 op 00:54

Gelukkig nieuwjaar!

Gesloten voor reacties.