Update 24 februari 2012: op basis van nieuwe informatie is de inhoud van onderstaand artikel niet het beste wat we kunnen zeggen over de ABS Airbag. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de ABS airbag wel degelijk een effectief beschermingsmiddel is…. ik kom hierop terug!

Zoals we inmiddels allemaal weten droeg de vriend van Prins Johan Friso – een leeftijdsgenoot van de familie Moosbrugger, de eigenaars van Gasthof Post in Lech – een ABS Airbag. Dit reddingsmiddel zou hebben voorkomen dat hij net als zijn Nederlandse vriend onder de sneeuw bedolven raakte. Op bovenstaand plaatje zie je al dat de opgeblazen airbag hem in elk geval niet zal hebben geholpen om direct de zoekactie te starten (zie ook eerder bericht).

De video hierboven (klik afbeelding) laat zien dat de ABS Airbag (zie produktsite) een omstreden product is. Het is zonder meer een wereldwijd marketingsucces waar freeriders mee dwepen als non plus ultra van bescherming tegen lawines. Waarschijnlijk gaat de verkoop van het product enorm omhoog door de toedracht van het ongeval gisteren. Daarom leek het me verstandig deze video’s hier te tonen en te laten zien dat er ook een andere innovatie op de markt is: de Avalanche Ball oftewel de lawinebal (zie produktsite).

Demovideo Avalanche Ball

Mijn eerste indruk van dit produkt is behoorlijk goed. Het feit dat het Zwitserse Instituut voor Sneeuw- en Lawine-onderzoek (slf.ch) er zijn naam aan verbindt is veelzeggend. 

Hieronder twee video’s waarin ABS Airbag en Avalanche Ball in dezelfde lawines worden getest….

 

Op basis van deze video’s is natuurlijk duidelijk welk product de voorkeur verdient! Zie hier de prijslijst en bestelpagina van de Avalanche Ball.

In het kader van de gebalanceerde berichtgeving hier ook nog een link naar een ABS promovideo.

Categorieën: Lawine

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.