Gister hebben we al de white-out in Les Menuires gezien. Op weg naar huis ben ik gisteren door het zwaarste buienfront heen gereden. Sinds vanochtend zit die stuwing tegen de alpen aan. Met een mooie lage sneeuwgrens: 600m. Dat gaat helaas stijgen naar 1000m vanavond. En morgen verder naar 1600m om dan zaterdag rond 1400m te stabiliseren.

Mooie sneeuwvlokken vanochtend!

Dat kunnen we niet vasthouden hier vanochtend…. je ziet de temperatuursprong vanmiddag vooraan in het ensemble. Zaterdagmiddag en zondag is de neerslagpauze. En dan hier toch weer duidelijk te zien sterke afkoeling en sneeuw maandag en dinsdag.

En kijk eens: Bergfex had gisteren nog een onwaarschijnlijk koufront met 0cm sneeuw hier. En nu is dat al bijna twintig op de Hohe Salve na het weekeinde. Met vandaag en morgen ook al een verrassende 20cm. Samen gewoon een dikke dump.

Zo was Les Menuires eerder deze week.

En nu gaat de grote dump beginnen. Klein metertje wordt er berekend. En zeg het zelf maar of wat daarna komt een droomweek is of niet. Heb niet te veel gezegd geloof ik toen ik mensen opriep snel die week te boeken.

En zo doet de zuidkant eraan mee. Maandag verrassend veel sneeuw nadat de noordkant zondag nog aan het langste einde trekt.

Dat is dit moment op de kaart dat het aan de zuidkant even intensiveert!

En strak daarna gaan we over na dit! Briljant weer! Laat dat net samenvallen met het Poederbaas NK Freeride in Kappl!

Toeval bestaat niet! Ik ga snel door met andere dingen en moet vanmiddag een binding op een nieuwe ski monteren (HEAD A-Star) om er helemaal klaar voor te zijn.

Vanaf zondagavond doe ik live de groeten uit Kappl. Nu nog maar even via de webcam. Meer januari dan maart momenteel! Hoe bijzonder….

 


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

36 reacties

Gesloten voor reacties.