Gister hebben we al de white-out in Les Menuires gezien. Op weg naar huis ben ik gisteren door het zwaarste buienfront heen gereden. Sinds vanochtend zit die stuwing tegen de alpen aan. Met een mooie lage sneeuwgrens: 600m. Dat gaat helaas stijgen naar 1000m vanavond. En morgen verder naar 1600m om dan zaterdag rond 1400m te stabiliseren.

Mooie sneeuwvlokken vanochtend!

Dat kunnen we niet vasthouden hier vanochtend…. je ziet de temperatuursprong vanmiddag vooraan in het ensemble. Zaterdagmiddag en zondag is de neerslagpauze. En dan hier toch weer duidelijk te zien sterke afkoeling en sneeuw maandag en dinsdag.

En kijk eens: Bergfex had gisteren nog een onwaarschijnlijk koufront met 0cm sneeuw hier. En nu is dat al bijna twintig op de Hohe Salve na het weekeinde. Met vandaag en morgen ook al een verrassende 20cm. Samen gewoon een dikke dump.

Zo was Les Menuires eerder deze week.

En nu gaat de grote dump beginnen. Klein metertje wordt er berekend. En zeg het zelf maar of wat daarna komt een droomweek is of niet. Heb niet te veel gezegd geloof ik toen ik mensen opriep snel die week te boeken.

En zo doet de zuidkant eraan mee. Maandag verrassend veel sneeuw nadat de noordkant zondag nog aan het langste einde trekt.

Dat is dit moment op de kaart dat het aan de zuidkant even intensiveert!

En strak daarna gaan we over na dit! Briljant weer! Laat dat net samenvallen met het Poederbaas NK Freeride in Kappl!

Toeval bestaat niet! Ik ga snel door met andere dingen en moet vanmiddag een binding op een nieuwe ski monteren (HEAD A-Star) om er helemaal klaar voor te zijn.

Vanaf zondagavond doe ik live de groeten uit Kappl. Nu nog maar even via de webcam. Meer januari dan maart momenteel! Hoe bijzonder….

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

36 reacties

Gesloten voor reacties.