Gister hebben we al de white-out in Les Menuires gezien. Op weg naar huis ben ik gisteren door het zwaarste buienfront heen gereden. Sinds vanochtend zit die stuwing tegen de alpen aan. Met een mooie lage sneeuwgrens: 600m. Dat gaat helaas stijgen naar 1000m vanavond. En morgen verder naar 1600m om dan zaterdag rond 1400m te stabiliseren.

Mooie sneeuwvlokken vanochtend!

Dat kunnen we niet vasthouden hier vanochtend…. je ziet de temperatuursprong vanmiddag vooraan in het ensemble. Zaterdagmiddag en zondag is de neerslagpauze. En dan hier toch weer duidelijk te zien sterke afkoeling en sneeuw maandag en dinsdag.

En kijk eens: Bergfex had gisteren nog een onwaarschijnlijk koufront met 0cm sneeuw hier. En nu is dat al bijna twintig op de Hohe Salve na het weekeinde. Met vandaag en morgen ook al een verrassende 20cm. Samen gewoon een dikke dump.

Zo was Les Menuires eerder deze week.

En nu gaat de grote dump beginnen. Klein metertje wordt er berekend. En zeg het zelf maar of wat daarna komt een droomweek is of niet. Heb niet te veel gezegd geloof ik toen ik mensen opriep snel die week te boeken.

En zo doet de zuidkant eraan mee. Maandag verrassend veel sneeuw nadat de noordkant zondag nog aan het langste einde trekt.

Dat is dit moment op de kaart dat het aan de zuidkant even intensiveert!

En strak daarna gaan we over na dit! Briljant weer! Laat dat net samenvallen met het Poederbaas NK Freeride in Kappl!

Toeval bestaat niet! Ik ga snel door met andere dingen en moet vanmiddag een binding op een nieuwe ski monteren (HEAD A-Star) om er helemaal klaar voor te zijn.

Vanaf zondagavond doe ik live de groeten uit Kappl. Nu nog maar even via de webcam. Meer januari dan maart momenteel! Hoe bijzonder….

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

36 reacties

Gesloten voor reacties.